pillars-of-eternity-500-000-eladott-peldany/2015/10/24

Pillars of Eternity - 500 000 eladott példány

2015. október 24. Teszt Matt PC hírek

Az Obsidian old-school RPG-je a mai napon elérte az ötszázezer eladott példányt, ezzel elérve a legújabb "mérföldkövet". Az Infinity engine-es játékokon alapuló RPG idén márciusban jelent meg PC-re és szinte kizárólag csak pozitív visszajelzéseket kapott, mind a játékosok, mind a kritikusok részéről. A játékot sorozattá szeretné kibővíteni az Obsidian, ezt támasztotta alá Feargus Urquhart, az Obsidian Entertainment ügyvezető igazgatója is, amikor a hír kapcsán kérdeztek tőle:

" Minden egyes mérföldkő, a kickstarter projekt befejezésétől kezdve, egészen a játék megjelenéséig elképzelhetetlennek tűnt, ha azt nézzük honnan indultunk. (...) A Pillars of Eternity egy meghatározó élmény volt nem csak az én életemben, de azokéban is akik részt vettek a játék elkészítésében. Tudván, hogy már több mint fél millió emberhez jutott el a játék egyszerre hízelgő és megtisztelő. Szeretnék köszönetet mondani a rajongóknak és a támogatóinknak. Alig várjuk, hogy megoszthassuk, hogy mik a további terveink Eora világával. "

maxresdefault

A játék megjelenését követően, a fejlesztők a "White March" című kiegészítősorozaton kezdtek el dolgozni, aminek első része már augusztusban megjelent, a folytatás 2016-ban érkezik. A játékhoz még digitális könyveket is terveznek kiadni amiben sok játékból ismert karakter is visszaköszön, a történetet pedig az Obsidian írói fogják megírni. A folytatás elvileg már készül és valószínűleg most is kickstarteren fognak próbálkozni a fejlesztők, ami az első rész sikere után remélhetőleg most sem fog kudarccal zárulni.

Ha több infóra vagytok kíváncsiak a játékkal kapcsolatban, látogassatok el a hivatalos honlapra.

Írta: Teszt Matt