rindie-frankenstein-master-of-death-teszt/2015/04/18

Rindie - Frankenstein: Master of Death teszt

2015. április 18. Teszt Clarence

Mivel mindig is szerettem a poind and click kalandokat, amelyeket különböző puzzle feladványokkal színesítenek, így mindig lecsapok rájuk, ha steamen felbukkanak. Nem volt ez másképp a Frankenstein: Master of Death című játéknál sem.

A játék jó kritikákat kapott steamen, így mindenképpen ki szerettem volna én is próbálni. A szokványos indítás után, számomra fura volt, hogy választhatunk fokozatot, ez nem megszokott a ebben a stílusban. Nagyképűen bevállaltam a legmagasabb fokozatot és a játék végigjárása után nektek is ezt ajánlom, mivel így élvezetes igazán.

[caption id="attachment_56885" align="aligncenter" width="610"]A 3 dimenziós figurák nem az igaziak A 3 dimenziós figurák nem az igaziak[/caption]

A fokozat kiválasztása után újabb meglepetés várt: intro video. Szintén nem egy megszokott és nem is ilyen minőségben. Persze nem egy Warcraft 3 (tudom, hogy régi, de azért még ma is milyen jó a minésége), de nem vártam. A későbbiekben is lesznek hosszabb-rövidebb átvezetők, amelyek egészen jól sikerültek. Látszik, hogy alacsony költségvetésű a játék, de legalább próbáltak mindent tőlük telhetőt megtenni a fejlesztők, hogy élvezzük a játékot. Ezzel pedig nincs is semmi gond, mivel a fejtörők egészen egyediek és jól sikerültek. Voltak, amelyekkel eljátszadoztam, bár a nehéz fokozat ellenére, könnyűnek éreztem. Nem akadtam el benne hosszú távon, tehát egyáltalán nem volt frusztráló. Könnyű fokozaton már nem is merem ezek után kipróbálni.

[caption id="attachment_56884" align="aligncenter" width="610"]Ez a szupermorci cicus szintén ezt bizonyítja Ez a szupermorci cicus szintén ezt bizonyítja[/caption]

Akad pár logikai feladvány, képkirakó, tárgykereső és ezek mellett még tárgyakat is kell felvennünk és azokat a megfelelő helyen használnunk. Az előző mondat második fele elég szárazra sikerült, szóval most mindenki igyon meg egy pohár vizet.

A történet nem egészen a klasszikus Frankenstein történetet mutatja be. Tehát a szörny itt nem fog menekülni, hanem az őrült báró szolgálatában áll, aki kihasználta tudósunk pénzhiányát és ellopta tervét. Célja pedig a világ meghódítása. Szóval picit eltértünk a klasszikus  történettől, de legalább valami egyedit sikerült alkotni.

[caption id="attachment_56886" align="aligncenter" width="610"]A térkép már árulkodik róla, hogy sok helyszínen meg fogunk fordulni A térkép már árulkodik róla, hogy sok helyszínen meg fogunk fordulni[/caption]

Összesen két estémbe telt a játék végigjátszása, kb 4-5 órát ölel ez fel, végig nagyon élvezetes volt, tetszettek a feladványok és az ára sem túl borsos. Mindenképpen jó lehet, főleg, ha kevésbé tudunk angolul, mivel nem szükségeltetik különösebben magas nyelvismeret, sőt tanulni nagyon sokat lehet belőle, hála a tárgykeresős feladványoknak. A továbbjutáshoz szükséges cselekvések logikusak, tehát elakadni nehéz benne.

A játék újrajátszhatóságát növeli, hogy két achievement nekem kimaradt azután, hogy végigjátszottam, így biztosan újrajárom, hogy 100%os legyek :)

[caption id="attachment_56887" align="aligncenter" width="610"]Mi ez a gonosz gépezet? Mi ez a gonosz gépezet?[/caption]

Másodjára valószínűleg kevesebb időbe fog telni. Aki szeretne egy könnyed, de mégis gondolkodtató játékot, amely leköti egy délutánra vagy kettőre, annak mindenképpen ajánlott a Frankenstein: Master of Death.

Írta: Teszt Clarence