sharkoon-vs4-egy-uj-megfizetheto-szamitogephaz-szeria/2014/08/27

Sharkoon VS4 - egy új, megfizethető számítógépház széria

2014. augusztus 27. Kocsis Bence Gépház hírek

A Sharkoon bővítette belépő szintű ATX számítógépházainak palettáját. A VS4 sorozat ideális választás lehet otthoni és irodai PC-k számára egyaránt, hisz sok funkció vonzó áron érhető el. A teljesen fekete 3,5 kg súlyú ház kompatibilis mini-ITX, micro-ATX és ATX alaplapokkal. A CS4 igény szerint választható standard és ablakos kivitelben is.

Az ablakos kivitelű ház elején középtájt két USB 3.0 és két audió port található, míg a standard verzió két USB 2.0 vagy USB 3.0 és két audió porttal rendelkezik. A ház kialakításának köszönhetően a toronyhűtők telepítése is nagy szabadságot élvez, hisz akár 160 mm magas hűtő is használható. A maximálisan támogatott grafikuskártya hossz 310 mm, de a merevlemez/SSD keret eltávolításával ez a hossz 385 mm-re nő. Az összesen 7 bővítőhely alatt 25 cm hosszúságú tápegység a maximálisan megengedett.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=_K0wdMsRG5s[/youtube]

A sorozat mindhárom modellje rendelkezik egy 120 mm-es ventilátorral, mely kapott porszűrőt is. Annak érdekében hogy a hűtés optimális legyen két további 120 mm-es ventilátor szerelhető be a standard, tehát nem átlátszó oldallapos modelleknél. Az ablakos modellnél egy további 120 mm-es ventilátor is előre telepített, így a külső nem megy a hűtés rovására. A VS4 sorozat házai három darab 5,25"-os meghajtóhellyel rendelkeznek, melyekből kettő gyorsrögzítővel van felszerelve. Merevlemezek terén elég nagy a lehetőség, hisz a három darab alsó fix, 3,5"-os meghajtó fogadására alkalmas merevlemezkeret felett egy kivehető, három SSD-t fogadni képes keret található.

vs4_4 vs4_2
.

A Sharkoon VS4 sorozatba tartozó standard (VS4-S), standard USB 3.0 (VS4-V) és ablakos (VS4-W) modellek 24,99 eurós ajánlott fogyasztói ártól kerülnek a boltok polcaira.

Írta: Kocsis Bence