silverstone-ft05-kompakt-letisztult-haz-kompromisszumok-nelkul/2014/10/09

SilverStone FT05 - kompakt, letisztult ház kompromisszumok nélkül

2014. október 09. Kocsis Bence

A SilverStone bemutatta Fortress FT05 számítógépházát, mely a gyártó elkötelezettségét mutatja az újabb és újabb megoldások felé. A RAVEN RV05-höz hasonlóan ebben az esetben is a 90 fokban elforgatott dizájn a jellemző, viszont a korábbi 90 fokban elforgatott SilverStone házaknál kompromisszumokra volt szükség, itt viszont már nagyobb szabadságot élvezhetnek a konfigurációk építői. Az elpazarolt helyek megszüntetésével a helykihasználás optimálisabb, így az FT05 egy valóban szakszerűen megtervezett ATX ház.

ft05s-34left-top editors
.

A megfelelő hűtésről az előre szerelt Air Penetrator ventilátorok gondoskodnak, melyek három sebességi fokozatba kapcsolhatók, a beszívott levegővel por nem juthat a számítógépházba a porszűrőknek köszönhetően. Az FT05 mindössze az optikai meghajtó terén okoz kompromisszumokat, hisz a ház a slim formátumú meghajtót képes fogadni. Ha komoly processzorhűtőre vágyunk, nem akadály, hisz egy akár 162 mm magas toronyhűtő is elfér, de akár egy 120, vagy 240 mm-es folyadékhűtést is képes fogadni. A grafikus kártya terén is nagy szabadságunk van, 312 mm-es hosszig bármilyen modell elfér, a 7 PCI bővítőhelynek köszönhetően akár több is.

A ház I/O paneljén - mely a ház tetején egy kihajtható nyílás alatt van -  2 darab USB 3.0 csatlakozó található, valamint egy audió kimenet és mikrofon bemenet került elhelyezésre.

silverstone-fortress-ft05_slideshow_main  

forrás: computershopper.com

A SilverStone FT05 október 20-tól 186,36 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerül a boltok polcaira. Bovebb információkért, specifikációkért látogass el a gyártó oldalára.

Írta: Kocsis Bence