silverstone-pp07-dual-color-tapkabel-adapterek-jartak-nalunk/2014/01/18

Silverstone PP07 dual color tápkábel adapterek jártak nálunk!

2014. január 18. Kocsis Bence Tápellátás

A számítógépek tápegységei nem minden esetben rendelkeznek olyan hosszú kábelekkel, hogy az minden alkatrészhez a szerelőnyílások használatával elérjen. Ebben az esetben arra kényszerül az illető, hogy a házon belül vezesse a videókártyához, processzorhoz, vagy a 24 pines alaplapi csatlakozóhoz a szükséges kábeleket. Ilyen az esetben a házon belül lévő tápkábelek akadályozzák a levegő szabad áramlását. Előfordul az is, hogy bár a tápegység kábele megfelelő hosszúságú, de a kábelek színösszeállítása nem elégíti ki a felhasználó igényeit. Ekkor lehetőség van úgynevezett adapterek használatára. Ebben az esetben a tápegység kábeleit teljesen el lehet tüntetni, és a házon belül csak az adapterek fognak látszódni.

[caption id="attachment_40807" align="aligncenter" width="450"]IMG_5934 A csúnyábbik megoldás...[/caption]
IMG_5938 IMG_5936

A Silverstone már korábban is készített ilyen jellegű adaptereket, melyek több ráncfelvarráson is átestek. A gyártó nemrégiben bemutatta a PP07 család legújabb adaptereit a PP07 Dual Color-t, melyek színes egyéniségek, ezek közül kaptunk egy komplett készletet az egyik színösszeállításból.

Silverstone PP07 Dual Color:

Már a név is utal arra, hogy ezen modellek "kétszínűek" azaz a fekete alapszín mellett egy alternatív színnel is rendelkeznek. A színösszeállítás alapján 3 típus van. A palettán találunk fekete/vörös, fekete/arany valamint fekete/kék festéssel ellátott adaptereket. Ezen modellek elnevezése az "R", "G" és "A" végződésekben tér el egymástól.

  [caption id="attachment_41301" align="aligncenter" width="610"]banner A színösszeállítás[/caption]
IMG_5927 IMG_5913

A fent szereplő színekben minden olyan fontos kábel adapter megtalálható, mely a számítógép működéséhez szükséges lehet. A PP07-MBB egy 24 pines adapter, mely a 24 pines tápcsatlakozó meghosszabbítására szolgál.

IMG_5932

A PP07-EPS8B egy 4+4 pines kivitel, mellyel a processzor tápcsatlakozóját tudjuk meghosszabbítani.

IMG_5926

A videókártyák minden variációjára felkészült a gyártó, hisz minden "pin"-összeállítás elérhető az adapterek használatával. A PP07-PCIB egy 8 pines PCI-E tápcsatlakozó, de a tápegységekhez hasonlóan ebben az esetben is 6+2 pines kivitelű, így szükség szerint variálható. Emellett megtaláljuk a palettán a PP07-IDE6B adaptert, mely 6 pines meghosszabbítása a tápegységnek.

IMG_5922

IMG_5921

Nem szabad megfeledkezni a SATA tápcsatlakozókról, melyekből egy füzér rendelkezésre áll. Ebben az esetben egy 4 pines molex átalakító az összekötő kapocs.

IMG_5948

Nézzük is meg, hogy mire jutottunk a Silverstone PPO07 dual color tápkábel adapterek beszerelésével.

[caption id="attachment_40818" align="aligncenter" width="427"]IMG_5942 Csatlakoztattuk az adaptereket...[/caption]

Az adapterek csatlakoztatása után az eredeti tápkábel a számítógépház alaplapi tálcájának túloldalán marad és csak az adapterek jutnak be a házba. Ez jó, hisz innentől csak az esztétikus - esetünkben -  kék fekete színösszeállítás látszik majd.

IMG_5959 IMG_5960
IMG_5961 IMG_5957

Az eredmény még a teljes belső megnézése előtt látható. természetesen az ilyen adapteres megoldásoknak az a feltétele, hogy a számítógépház, esetünkben egy Fractal Design ARC XL rendelkezzen, szerelő nyílásokkal és megfelelő méretű kábelrendező hellyel, ami az alaplapi tálca és a hátlap között található. Ha ez megvan, nyert ügyünk van és az eredmény garantált.

[caption id="attachment_40826" align="aligncenter" width="450"]IMG_5954 A PP07 dual color adapterekkel...[/caption]

IMG_5969

IMG_5968

IMG_5967

IMG_5964

Értékelés:

Az ilyen jellegű tápkábel adapterek iszonyatosan hasznosak tudnak lenni, mivel meghosszabbítják a kábelek valós hosszát, így azok nem a házon belül kell, hogy eljussanak a hardverekhez. Ennek a légáramlás szempontjából is szerepe van, ha a házban sok ventilátor található. Nem szabad megfeledkezni az esztétikumról sem, szinte valamennyi alaplappal jól harmonizálnak, bár a gyártó a Gigabyte Sniper sorozatról talán megfeledkezett, így a zöld "beütés" kimaradt. Ennek ellenére nálunk a Silverstone PP07 color tápkábel adapterek ajánlott minősítést kaptak. A Silverstone PP07 dual color tápkábelek típustól függően 5-12 dolláros áron érhetőek el.

ajanlott

 Silverstone PP07 color

A PP07 dual color tápkábel adaptereket és a Strider Gold Series moduláris tápegységet a Silverstone biztosította, míg az ARC XL számítógépház a Fractal Design jóvoltából került hozzánk. Silverstone 446x121 colorful   Fractal-Design-Logo

Írta: Kocsis Bence