tesztgenius-ghp-430f-zenere-tervezve/2014/11/24

[Teszt]Genius GHP-430F, zenére tervezve

2014. november 24. Gosztonyi Adorján

Ismét fiókba került szeretett X2-esem, ugyanis csomag érkezett a Genius-tól szerkesztőségünkbe, tartalma pedig egy GHP-430F-re keresztelt 2.1-es fejhallgató. Jó kis maratont tartottunk vele, megsétáltattuk utcán a hidegben, kipróbáltuk mobiltelefonnal, játszottunk és ami a legfontosabb, rengeteg zenét hallgattunk vele.

Genius GHP-430F headphone

?????????????????????? ??????????????????????
 .

Bliszter dobozban érkezett hozzánk a termék, egy kicsit nehezen volt nyitható, de megoldottuk sérülésmentesen. A csomagolás szinte teljesen reklám mentes volt, leszámítva a kötelező feliratokat, mondhatni szinte puritán, de maga a termék legalább nagyon jól látszik benne. Tartalma pedig csupán a fejhallgató és egy fekete szütyű volt a szállításhoz. Mi egy kéket kaptunk tesztre, de létezik belőle zöld is. Maga a hord táska nagyon finom, enyhén rugalmas anyagból készült, így biztosak lehetünk benne, hogyha ebben hordozzuk a fejest, nem eshet baja.

?????????????????????? ??????????????????????
?????????????????????? ??????????????????????
 .

Dizájn:

Kialakítását tekintve tesztalanyunk a zárt fejesek közé tartozik és innovatív, uralkodó színe pedig a fekete. Fent említettem, hogy 2 színben van jelenleg a piacon, ezek a színek a könyök gombjain és a munkatér hátlapján találhatóak. Ezzel együtt talán elegánsnak mondanám. Ugyanitt kis fekete háromszögek borítják teljes egészében.

A fejes különlegességei közé tartozik, hogy teljesen összecsukható, illetve teljesen kifordíthatóak a hangszórók (máshogy a szütyőbe sem fér bele), így nagyon kevés helyet is foglal. Súlya sem elhanyagolható, hiszen csupán 145 gramm. Mindezekhez tartozik egy 1,2 méteres vezeték, ami arany bevonatú, 3.5 milliméteres jack-kel kezelt. Sokan tudjátok, hogy ez a 120 centis vezeték nem sokra elég, ezért álló gépekhez indirekt kötéssel javasolnám (pc hangszórókon, vagy toldón keresztül). A kábelen helyet kapott még egy hangerőszabályzó, ami igen csak jól jön. Első ránézésre ez a szerkezet akkora (Kb. 3 centiméteres), hogy akár egy mikrofont is rejthettek volna bele. De ne tévesszen meg senkit, az csak egy hangerőszabályzó. De minderről árulkodik a jack dugó is, merthogy csak kétosztásos. Térjünk is át a kényelmi területre és a zajszűrőre. A zajszűrő elég puha és nagyon-nagyon kényelmes, használat közben pedig semmilyen külső zaj nem zavarhatja meg audio-élményünket. A fejvédő ugyan az az anyag, mint a zajszűrő, kényelmességéről, pedig ugyan az mondható el.

?????????????????????? ??????????????????????
?????????????????????? ??????????????????????
 .

Belbecs:

Fülenként egy-egy 40 milliméteres, neodímium mágneses hangszórót kapott a termék. Ezek impedanciája 32 Ω és 20Hz-20KHz közé tehető a frekvencia tartománya. Az érdekesség most következik, ugyanis a legtöbb ilyen kategóriájú fejes általában 102dB-es érzékenységgel rendelkezik, tesztalanyunk pedig ezekre ráver 5dB-t, azaz 107dB-t engedhetünk füleinkre élvezve a zene minden pillanatát. Sajnos itt meg kell jegyeznem, hogy pörgősebb, keményebb zenéket (rock, metal és minden, ami ide tartozik) nem szereti annyira, vagy legalábbis nem képes visszaadni azt a hatást ezen a téren, mint mondjuk a Teufel Aureolja. Viszont cserébe az elektronikussal és a klasszikussal sokkal jobban el van. Mindezekkel együtt elmondható a termékről, hogy nagyon tiszta hangzása van.

?????????????????????? ??????????????????????
?????????????????????? ??????????????????????
 .

Specifikáció:

Genius GHP-430F
Méret 40 mm
Impedancia 32 Ω
Frekvencia 20Hz-20Khz
Érzékenység 107+-3dB

.

lista

Ezúttal is elkészült egy zenei listánk, amit a képek között tekinthettek meg. Teszt játékaink közé ezúttal a Doom 3 Resurrection of Evil és a Space Hulk Ascension került, a filmek kategóriában A tetovált lány és az Elysium jutott.

ajanlott_new

Köszönjük a Genius-nak, hogy a rendelkezésünkre bocsátotta a terméket

genius-logo

Írta: Gosztonyi Adorján