the-revenant-nehany-jelenet-dicaprio-szemszogebol/2015/10/24

The Revenant - néhány jelenet DiCaprio szemszögéből

2015. október 24. Henits Balázs Külvilág

Egy interjú során Leonardo DiCapro választ adott néhány kérdésre a forgatással kapcsolatban. Ezeket olvasva meglepődnénk, ha ezúttal nem zsebelne be Oscar-díjat az alakításért. Korábban már írtunk pár dolgot a filmről, mikor befutott az újabb előzetes.

A színész elmondása szerint rengeteg nehézsége és mélypontja volt a forgatásnak. Ugyebár a filmben semmiféle mesterséges fényviszony nem jelenik meg, így sok minden múlott az időzítésen, de korántsem ez volt a legnagyobb kihívás. Már maga a helyszín is egyfajta megpróbáltatás volt, mivel a kanadai erdőkben nem éppen nyárias az időjárás, de a forgatás nagy része itt zajlott. Maga a film igaz történeten alapul, de meglepő, hogy a készítése közben mennyire ragaszkodtak a való élethez. A színésznek ugyanis jeges folyókban kellett ugrálnia és állati tetemekbe bújva aludnia. Szóval a meghűlés és az undor is jelen volt, főleg, hogy nyers bivalymájat is ennie kellett, mely jelenetnél az eredeti reakciója lesz megfigyelhető.

A rendezői székben nem mellesleg Alejandro González (Birdman) foglal helyet. A film premierje január 8-án esedékes, és merjük feltételezni, ha emiatt sem kap Oscar díjat Leonardo, igencsak szomorú lesz.

Írta: Henits Balázs

Hasonló bejegyzések: