the-walking-dead-6x8/2015/12/02

[Sorozatkritika] The Walking Dead - 6x8

2015. december 02. Teszt Matt

Lezárult a The Walking Dead 6. évadának első fele, így tehát itt az idő kivesézni a 8. epizódban történteket is.

Valószínűleg nem én voltam az egyedüli aki sokat várt ettől a résztől. A sorozat utóbbi részei enyhén szólva nem voltak túl pörgősek, és igaznak bizonyult az, hogy a készítők a legtöbb puskaporukat már ellőtték az első három részben. Mondjuk szerintem még így is a 4. volt a legjobb, de azért rajtam kívül nincsenek sokan ezen a véleményen. Az 5., 6., 7., rész pedig csak kevés embernél hozta az elvárt szintet.

A 8. rész talán egy kicsivel jobb volt ezeknél. A helyzet az, hogy mivel az epizód a sorozat talán legnagyobb cliffhanger-ével ért véget, így hatalmas hiányérzet maradt meg az emberekben. Az égvilágon semmire nem kaptunk választ.

De inkább haladjunk sorjában és vegyük végig mik is történtek ebben a részben, mert azért voltak itt események bőven.

vlc 2015-12-01 19-05-09-45

A hangsúly természetesen végig Alexandrián volt, és három főbb szálon futott a történet. Az egyik és talán legfontosabb szál, amiben Rick, Carl, Michonne, Jessie és még egy rakás mellékszereplő volt csapdába esve Rick-ék házában. Mielőtt bemenekültek a horda elől, Deanna-t, számomra az egyik legszimpatikusabb szereplőt megharapták, így tőle el is kellett búcsúznunk még ebben az epizódban. Az ő jelenetei voltak a dráma forrása és a halálát is sikerült meghatóra megcsinálni, még ha sokan egy kicsit értetlenkedve nézték a karakter utolsó cselekedetét, amikor ahelyett, hogy saját magával végzett volna, inkább minden lőszerét a járkálókra fordította, ezzel a lassú halált választva, de így legalább abban a tudatban halt meg, hogy a hazájáért harcolt, hősi halált halt. A karakter távoztával érdemes megemlíteni az őt játszó színésznőt is, Tovah Feldshuh-hot is aki egészen korrekt játékot hozott már az 5. évad második felétől kezdve.

vlc 2015-12-01 19-10-47-74

Történt még izgalmas dolog ebben a szálban, mint például az, amire már sokan számítottak, Ron megtámadta Carl-t, de végül mindketten épp bőrrel megúszták. Egy pillanatra azért belegondoltam, hogy mi lett volna ha Carl meghal a csetepatéban, az biztos, hogy feje tetejére állt volna minden.

Hőseink pedig végül 5 évadnyi szünet után újra használták a már jól bevált 1. évadban használt "összebelezzük magunkat, hogy azt higgyék közéjük tartozunk" technikát, és más megoldást nem látva kiléptek zombihorda közé, és....... ennyi. Nem tudjuk meg mi történt velük, a csattanó elmaradt..... -.- majd februárban.

vlc 2015-12-01 19-20-47-81

Tara, Sarita és Eugene szálára most nem térnék ki, mert az ő szerepük csak akkor lett fontos amikor a Morgan által fogvatartott farkas (mármint ember, de ő farkas, de nem farkasember csak farkas ember) kiszabadult. Morgan és Carol közös jelenete tetszett legjobban, mert nagyon rég láttam Carol-t ilyennek, kicsit a régi énjére emlékeztetett. Látszott a szemében a félelem amikor Morgannal szembe került és meg volt a feszültség, bár én sejtettem hogy Carolnak nincs esélye Morgan ellen, azért voltak pillanatok amikor megingott a bizalmam az "Aikido mester" ellen.

vlc 2015-12-01 19-14-37-48

A farkas végül Carol és Morgan csetepatéjának köszönhetően kiszabadult, de róla se tudtuk meg, hogy mi történt vele, és ez még vonatkozik Glenn-ékre és Abraham-ékre is.

Glenn és Enid ha 2 percnél többet szerepeltek akkor sokat mondok és természetesen nem jutottak be Alexandriába, ezzel még várnunk kell februárig.

Daryl-ék a stáblista utáni részben kaptak szerepet, ahol a "The Saviors" című bandával találkoztak akiknek igen nagy szerepe lesz a folytatásban. Egy pillanatra felvillant bennem hogy Abraham az RPG-vel amit talált a motorosok közé lő egyet, jó, lehet kicsit túlzás, de szerintem az egy ütős befejezés lett volna :D

A rész egyáltalán nem hozta az elvárásokat egyszerűen azért mert semmire nem kaptunk választ, szinte minden történetszál nyitott maradt, és a nagy csavarok is elmaradtak. Mint epizód nem volt rossz, de félévadzárónak egyszerűen kevés.

Találkozunk februárban, ahol remélhetőleg a sorozat felveszi a Somehing to fear sztorivonalat a képregényből, itt egy kis ízelítő:

Issue_97_Something_To_Fear_(Part_1)

Ha szeretnétek még több infót, érdekességet megtudni a sorozatról, látogassatok el rajongói oldalára.

Írta: Teszt Matt