trust-gxt-320-gamer-bluetooth-headset-teszt/2014/07/22

TRUST GXT 320 Gamer Bluetooth Headset - teszt

2014. július 22. Teszt delmaster Hangeszközök

A TRUST egyedülálló, vezeték nélküli, gamer headsetje megérkezett szerkesztőségünkbe, így kipróbáltuk, hogy mit is tud ez a termék. Kíváncsiak voltunk továbbá a hangminőségre, zajszintre és még pár dologra, amit a tesztünkből megtudhatsz. Kövess minket!

TRUST GXT 320 BLUETOOTH HEADSET

DSC_0186 DSC_0188 DSC_0187

.

A TRUST rengeteg gamer eszközt forgalmaz, s nemrégiben jelentette meg első, bluetooth-os headsetjét, ami nem csak játék célokra lett kitalálva; használható pl. okostelefonhoz, tablethez is. A gamerek persze nem nagyon rajonganak ezen vezeték nélküli eszközökért az átvitel minősége miatt, azonban sokan érdeklődnek a technika felé, így ezt a terméket alaposan kivesézzük.

DSC_0235

A headset a már megszokott, gamer-style dobozban érkezett, melyet a fekete-piros dizájn jelöl. A dobozt kibontva a piros, plüss érzetű tartóban máris megpillanthatjuk a terméket, alatta pedig a mini-USB kábelt és egy bal fülre szerelhető pántot, valamint egy rövid beüzemelési útmutatót. A működéshez nincs másra szükség, csupán arra kell figyelni, hogy a csatlakoztatni kívánt eszköz bluetooth képes legyen.

DSC_0238 DSC_0239
DSC_0249 DSC_0241

.

A headset a felépítését tekintve átlagosnak mondható, hiszen alakja nagyban hasonlít más gyártó termékeire. Fényes és gumihatású műanyagból készült a headset, melynek a nagyobbik felén található a kezelőszerv: hangerőszabályzó és a bekapcsológomb. Ugyancsak itt kapott helyet az oldalán a mini-USB csatlakozó. A szár végére lett beépítve a mikrofon, illetve egy állapotjelző LED is. Az eszközt megfordítva megpillanthatjuk a szivacsozott fülhallgatót, melyet egy fülpánt ölel körül. Ez a pánt alapesetben egy jobbos, azaz a jobb fülre történő rögzítést teszi lehetővé, de át lehet szerelni balosra is a mellékelt bal fülpánttal, de ehhez semmilyen leírást nem kapunk, hogy azt mégis hogy kell.

DSC_0284

Az első használat előtt fel kell tölteni a beépített, 95mA 3.7 Li-Lon akkumulátort a mellékelt USB-kábel segítségével. Ez a folyamat kb. 2,5 órát vesz igénybe, majd a termék máris használatra kész. Attól függően, hogy milyen eszközre szeretnénk csatlakozni, a bekapcsológombot hosszan nyomva kell tartani. Okostelefon esetén 3mp-ig kell nyomni, ekkor elkezd a kék LED villogni jelezve, hogy a headset üzemel. Ezt követően 8mp-ig megnyomjuk ugyancsak ezt a gombot, s ekkor először felvillan a zöld LED, majd csippan egyet és a kék-zöld váltakozva kezd el villogni. Ez az állapotjelzés jelenti azt, hogy az eszköz készen áll az összecsatlakozásra. A telefonunk Bluetooth menüjében ki kell választani a TRUST HS-05 nevű eszközt, amihez csatlakozunk, s máris él a kommunikáció.

DSC_0261 DSC_0268

.

Notebook vagy számítógéphez történő kapcsolás is hasonlóképpen történik, csak itt első lépésben meg kell kerestetni az eszközt, majd ha sikerült összekapcsolni, akkor a Hang/Tulajdonságok/Lejátszó eszközök-nél ki kell választani a TRUST HS-05 nevű kimeneti perifériát, s akkor tudjuk beaktiválni a headsetet a számítógépes üzemmódhoz.

01 02 03

.

04

Okostelefon a rendszerhangokat nem viszi át a headsetre, csak akkor aktiválódik a hangkimenet, ha telefonálunk. Notebook esetén minden hangot hallhatunk, így játék közben is hallhatunk mindent. Hangjelzés jelzi a telefonálás végét, illetve a bekapcsoló gombbal "felvehetjük" vagy "letehetjük" a telefont. A hangzása viszont nem a legjobb, bár telefonvonal minőségű. Amennyiben adathívás történik (pl. számítógépről mikrofonnal), abban az esetben a headset hangzása megfelelő, de sajnos a legtöbb telefon elég rossz minőségben adja át a hangot, így a headset sem tud ezzel mit kezdeni.

DSC_0291

Játék közben azonban kissé zavaró, hogy behallatszik minden, illetve semmi szűrés nincs, így erős külső zajok esetén a játék élménye jelentősen leromlik. Szerintem a gyártó nem kimondottan játékra szánta ezt a terméket, sokkal inkább játék közbeni chatelésre, így ha hálózaton játszunk, akkor társainkkal könnyen tudunk kommunikálni. A pántok tartása kényelmes, így hosszabb távon is használható anélkül, hogy a fülünk "elzsibbadna" vagy elkezdene fájni. Ez jó hír az autósok számára: nem kell levenni fülünkről, egész utazás során rajtunk maradhat.

A TRUST GXT 320 Bluetooth headset 6.500 Ft-ért kapható a forgalmazóknál. Ha most értékelni szeretném a terméket, akkor azt mondanám, hogy inkább telefon funkciókra specializálódott, s amit a gyártó először szeretett volna (gamer közeg), arra nem kimondottan használható. Headsetként viszont tökéletesen megállja a helyét!

tetszett

Köszönjük a TRUST-nak, hogy a terméket a rendelkezésünkre bocsájtotta!

Trust-logo-3704443296-seeklogo.com

Írta: Teszt delmaster

Hasonló bejegyzések: