trust-sdmicrosd-usb3-0-kartyaolvaso-teszt/2014/07/22

TRUST SD/MicroSD USB3.0 kártyaolvasó - teszt

2014. július 22. Teszt delmaster

Megérkezett szerkesztőségünkbe a TRUST kártyaolvasója, mely SD/MicroSD kártyák fogadására képes és nem utolsó sorban USB 3.0-ás csatlakozóval szerelt. Mivel napjainkban főként ez a két kártyatípus terjedt el, így ezen kis méretű termék minden igényt ki tud elégíteni. S hogy megismerjétek a kártyaolvasót: olvassátok el cikkünket!

TRUST SD/MICROSD USB3.0 CARD READER

DSC_0181 DSC_0182

.

Sokféle memóriakártya van a piacon, azonban elmondhatjuk azt, hogy a tabletek, navigációk és okostelefonok elterjedésével a microSD kártyát helyezték előtérbe a parányi mérete miatt. Ma már vásárolhatunk 128GB-os microSD-t (amiről később tesztünk is lesz egy másik gyártónak köszönhetően), így gyakorlatilag egy notebook teljes anyagát is tárolhatunk rajta. Ehhez azonban nélkülözhetetlen egy olyan kártyaolvasó, mely nagy sebességű adatkapcsolatra képes! Ezt szem előtt tartva alkotta meg a TRUST az USB3.0-ás kártyaolvasót.

DSC_0192

A termék bliszterben került a piacra, mely egy rövid leírást is tartalmaz még. Az olvasón megfigyelhetjük a klasszikus, kék színű USB csatlakozót, melyen az SS (Super Speed) felirat is olvasható. Hátul kapott helyet a microSD foglalat, míg az SD kártya helye pedig a bal élen található. Lehetőség van még a jobb saroknál fogva nyakbaakasztóra fűzni, ugyanis erre a célra kialakítottak egy parányi lyukat.

DSC_0195 DSC_0196
DSC_0197 DSC_0198

.

Plug & Play eszközről beszélünk, így a használatához nincs szükség semmilyen driverre. Célszerű azonban USB 3.0-ás portra csatlakoztatni, mert a maximális adatátviteli sebesség csak ebben az esetben garantált, persze ez nem azt jelenti, hogy USB2.0-án ne működne. Találkoztunk már olyan olvasóval is a TRUST kínálatában, ami egyidőben több kártyát is képes kezelni, ez a típus azonban nem: egyszerre csak az egyik portot képes kezelni, hiszen csak egy meghajtójelet tud produkálni.

DSC_0205 DSC_0208

.

Kipróbáltuk SD és microSD kártyával is az olvasót és el kell mondanunk, hogy abszolút gyors olyannyira, hogy a tesztben készült képeket is ezzel a termékkel mentettük le notebookra, mivel sokkal gyorsabb volt a folyamat, mintha USB-kábelen keresztül történt volna az adatátvitel. Ez főként a nagy kapacitással rendelkező adathordozó esetén jön jól, hiszen pl. egy microSDXC kártyával ez a kártyaolvasó egy teljes értékű, nagysebességű pendrive-vá alakítható.

DSC_0286

A TRUST SD/MICROSD USB3.0 kártyaolvasó a forgalmazóknál 3.800 Ft körüli áron kapható, ami rendkívül kedvező, így egy nagyon jó választás lehet ez a termék azok számára, akik a közeljövőben terveznek hasonló olvasó beszerzését!

tetszett

Köszönjük a TRUST-nak, hogy a terméket a rendelkezésünkre bocsájtotta!

Trust-logo-3704443296-seeklogo.com

Írta: Teszt delmaster