uj-chipset-es-16-magos-amd-ryzen-erkezik-juniusban/2017/03/21

Új chipset és 16 magos AMD Ryzen érkezik júniusban?

2017. március 21. Kocsis Bence Processzor hírek

Az AMD a Ryzen érkezésével szeretné felvenni a versenyt az Intel felső kategóriás processzoraival is, legalábbis a legfrissebb információk erről tanúskodnak. Ennek eredményeképp az AMD 16 maggal szerelt, 32 szálon működni képes processzor piacra dobását tervezi a nyár elején. Az információk arról is beszámolnak, hogy az új "szörnyeteg" nem a jelenlegi AM4 foglalatot fogja használni, hanem elindul az SP3 fogalat irányába, aminek eredményeképp 4 csatornás memória vezérlés lesz a terv, így a memória sávszélességben is versenyezhetnek az Intellel.

Emellett úgy néz ki, hogy az AMD a processzor lapkából kiálló tüskékről áttér az Intelnél alkalmazott megoldásra, azaz a PGA helyett LGA lesz a jellemző, mely az AMD Naples esetében is használatos megoldás lesz.

A hírek szerint az AMD egy exklúzív chipsetet alkalmaz az új modellnél, mely az X399 névre fog hallgatni. Az új processzor a nyár elején, júniusban érkezhet meg kiskereskedelmi forgalomba. Az órajeleket, TDP-t és árat egyenlőre homály fedi.

forrás: techpowerup

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: