ujabb-ivelt-lg-oled-tv-kaphato-magyarorszagon/2014/04/14

Újabb ívelt LG OLED TV kapható Magyarországon

2014. április 14. Kocsis Bence TV

Az LG, az OLED technológia úttörője, újabb ívelt OLED TV-t tesz elérhetővé Magyarországon. Az 55EA970V nevű modell 55 hüvelykes, 138 centiméteres képátlójú kijelzője végtelen kontrasztarányt és az LCD TV-nél százszor gyorsabb válaszidőt, így elmosódás mentes képet nyújt. A látás gondos tanulmányozása után tervezett ívelt képernyőn tökéletesen jelenik meg a fekete, valamint a természet színeit maximálisan visszaadó élénk árnyalatokban gyönyörködhetünk. Az új modell hihetetlenül vékony, mindössze 4,3 milliméteres képernyője az átlátszó talpon állva lebegő hatást kelt.

Az OLED TV a színes tévé 60 évvel ezelőtti megjelenése óta az egyik legnagyobb jelentőségű technológiai áttörés a tévéiparban. Az 55EA970V OLED TV papírvékony kijelzője és az ívelt formája a kijelzőt alkotó organikus diódáknak köszönhetően jöhetett létre. Ez a technológia már mellőzi az LED-es LCD tévékénél megismert háttérvilágítást, ezért is lehet mindössze 4,3 milliméteres a képernyő vastagsága.

A képalkotás új szintjét képviselő OLED technológia a magyarázata az eddig még sosem tapasztalt, végtelen kontrasztaránynak is. Az organikus LED révén ugyanis a fényerő és színtér pixelenként képes változni, így a megjelenített kép szinte életre kel, a kontraszt szint pedig túlmutat az eddig használt mérési skálán. A végtelen kontrasztarány gyakorlatilag a tökéletes kontrasztot jelenti, ami a képernyő minden pontján érvényesül. Az LG OLED kijelzője a lehető legmélyebb fekete színt adja vissza, erre pedig egyetlen hagyományos televízió sem volt képes eddig, de a többi szín is elképesztően telt és élethű. A hagyományos kijelzők három színt megjelenítő RGB (Red Green Blue) pixelei jelen esetben kiegészülnek egy fehér (White) alpixellel, vagyis WRGB pixelekről beszélhetünk. A színek megjelenítését segíti még a beépített "color refiner" funkció is, amely tovább tökéletesíti az OLED technológiát és megakadályozza a színek torzulását.

LG_oled3

A LED-es LCD tévéknél százszor gyorsabb válaszidőt produkál az ívelt OLED TV kijelzője, ami a gyors jelenetek esetében is elmosódás mentes, pengeéles képminőséget nyújt. Ez különösen hasznos sportközvetítések, vagy akciófilmek esetében, hiszen a mozdulatok úgy jelennek meg a képernyőn, mint a való életben. Az ívelt képernyő ellenére pedig a tévé rendkívül széles betekintési szöggel bír.

ls_oled_2

Az LG Electronics legújabb ívelt OLED tévéje egyedi képmegjelenítési technológiája mellett okos — Smart és 3D — tulajdonságokkal is rendelkezik. A prémium tévéhez igényes kiegészítők is társulnak, így egy a tévére helyezhető, videótelefonáláshoz való kamera és az LG egyedi és továbbfejlesztett mozgásérzékelős Magic Remote távirányítója is tartalma a csomagnak. Az LG ívelt OLED TV-jének egyedi megjelenésében nagy szerep jut az áttetsző talpnak, ami a lebegő képernyő illúzióját kelti.

 Az LG 55EA970V ajánlott bruttó fogyasztói ára: 1 399 000 forint

Írta: Kocsis Bence