ujdonsagok-a-cooler-master-muhelyebol/2016/08/16

Újdonságok a Cooler Master műhelyéből

2016. augusztus 16. Kocsis Bence

A Cooler Master bemutatta MasterPulse Over-ear headsetet és Master Liquid Maker 92 folyadékhűtését.  A MasterPulse az első headset az új termékskáláról, amely többféle funkciót is elláthat. Megoldást nyújthat a játékosoktól kezdve a zeneszerető felhasználókig, és gyakorlatilag bárkinek aki egy széles körben használható terméket szeretne nem csak otthon, hanem akár út közben is. A MasterPulse-t hamarosan a MasterPulse Pro követi, amely egy virtuális 7.1 csatornás USB verzió RGB LED-ekkel, majd pedig a MasterPulse Maker érkezik majd, egy 2.4g vezeték nélküli kivitel, szintén virtuális 7.1 csatornával és RGB fényekkel.

A headset 2.0 csatornás, 44mm-es driverekkel, amelyek kimagasló hangminőséget biztosítanak. A driverek bevonata kimagasló alapossággal lett megválasztva, annak érdekében, hogy a legjobb basszust hozza elő. A szabadalmaztatott Bass FX technológia a legfőbb technológiai tulajdonsága a MasterPulse Over-ear sorozatnak. Általában a mély hangok szoftveres úton állíthatóak, de ennél a headsetnél a a felhasználó hardveres úton is képes a mély hangok változtatására, akár használat közben is. A Bass FX technológia segítségével választani lehet két különböző hang mód között úgy, hogy eltávolítjuk, vagy visszahelyezzük a mágneses takaró elemet a headset fül részén. Amikor Bass FX fent van, a felhasználóképes less a mélyebb hangokat erőteljesebben hallani, míg amikor levesszük, kristálytiszta, kiegyensúlyozott hangot kapunk. Annak a képességnek, hogy a hang profilokat változtathatjuk, számos előnye van játék és zenehallgatás közben is, hiszen így képesek vagyunk vérezhetően beavatkozni a hangok nyújtotta élményekbe.

cooler_master_01

A MasterPulse Over-ear úgy let kifejlesztve, hogy minden használati körülménynek a legjobban megfeleljen, és hosszan tartó használat esetén is kényelmes maradjon. A pehelykönnyű alumínium keret, a flexibilis fejszalag, és az öt különböző párna tökéletesen követik a fejed vonalát, így a headset tökéletesen illeszkedni fog. Az eltávolítható fül párnák megtoldják a comfort érzetet, és kizárják a kívülről érkező hangokat.

A MasterPulse a kényelemről szól. A termék csavarodás-mentes kábelezést kapott, rejtett mikrofonnal let felszerelve, és egy kényelmesen használható vezetékre épített vezérlővel let ellátva. A 3.5 mm fejhallgató dugó a legtöbb mobil eszközzel kompatibilis, és egy extra adapter is található a csomagban a PC-vel való használathoz.

cooler_master_05

A MasterPulse augusztus végétől érhető el a kiskereskedőknél, 22 900 forintos ajánlott végfelhasználói áron, míg a MasterPulse Pro a következő honaptól válik elérhetővé 32 900 forintos ajánlott végfelhasználói áron.

A Cooler Master új folyadékhűtője a MasterLiquid Maker 92 kinézetre nem folyadékhűtőhöz hasonlít. A Cooler Master szerint ez elmossa a különbséget a folyadék és a léghűtések közt, úgy hogy kombinálja mindkettő pozitív tulajdonságait. A Cooler Master összetömörítette és a radiátort, valamint a pumpát egy keretbe illesztette. Ez a keret és a két ventillátor egy forgatható szerkezethez van csatolva, amely segítségével könnyen és gyorsan lehet váltani horizontális és vertikális használati pozíciók között. Ez a sokoldalúság ad ennek a szokatlan hűtőnek olyan funkciókat, amelyeket szinte bárhol kihasználhatunk, de a legnagyobb előnyt a kisebb PC-s környezetben mutatják.

cooler_master_02

“A méretei hasonlóak egy léghűtéshez, de ehhez képest egy rakás olyan extrát tartalmaz, amelyet más hűtők nem. Plusz ez elforgatható. Kicsit olyan, mintha felturbózták volna a teljesítményét egy közepes méretű léghűtnek, anélkül, hogy a méretéhez hozzányúltak volna.” mondta Dorrie Chen, a Cooler Master hűtésért felelős termék marketing menedzsere.

A CPU folyadék és léghűtéses megoldásai mindig harcban álltak. A fizika törvényei előnyt biztosítanak a folyadéknak, de ennek az irányításához szükséges alkatrészek helyigényesek és a legjobb PC építőt is kihívások elé állíthatja. Ha pedig magára hagyják a processzor körüli alkatrészeket, az ezek körül felgyülemlő hő befolyásolhatja a rendszer teljesítményét és élettartamát. Ahelyett, hogy a problémát a jelenleg piacon lévő AIO folyadékhűtésekkel próbálnák kiküszöbölni, a Cooler Master elvetette az összeset és teljesen más szemszögből közelítette meg a kérdést. Kombináljuk a radiátort és a pumpát, tegyük a méretüket kisebbé, vágjuk vissza a csövezést és vezetékelést, és tegyünk mindent a vizesblokkra, amely a CPU tetején kap helyet. Ez olyan kompakt format hoz létre, amely könnyű szerelhetőséget biztosít, amellett, hogy a teljesítménye megfelel egy közepes méretű levegő hűtésének, miközben egy kis méretű folyadékhűtést használunk.

cooler_master_03

Minden alaplap mérethez használható az ITX-től egészen az E-ATX- ig, helyet takarítva meg a job légáramlásnak és más komponenseknek, akár kisebb házakban is. A radiator és a két ventilator forgatásának két előnye is van: a hely és a légáramlás. Ha a házad keskenyebb és kisebb alaplapot használsz, csak fordítsd el horizontális módba, és így is tökéletesen illeszkedik, anélkül, hogy a memóriák, vagy a PCI foglalatokat kitakarná, még ITX esetében is. A MasterFan Pro 92mm ventilátorai hűs levegővel látják el az alaplapot, így támogatva az alaplapon elhelyezett többi komponenst is. Függőleges elhelyezés esetén toronyhűtőként funkcionál, igy átszellőzteti a házat. Ez a flexibilis megoldás olyasmi, amelyet még nem láthattink sem folyadék, sem léghűtések esetében.

A Cooler Master egyelőre egy limitált készletet értékesít, amelyre Augusztus 30-án feliratkozni, az alábbi linken.  

Írta: Kocsis Bence