vizhutesre-felkeszitve-bitfenix-aegis/2015/02/26

Vízhűtésre felkészítve: Bitfenix Aegis

2015. február 26. Kocsis Bence Gépház hírek

A Bitfenix bejelentette Aegis számítógépházát melyet több színben dob piacra. A pajzs ihlette gyönyörű számítógépház esetében még nagyobb ikon kijelzőt használtak, mint az a Bitfenix Pandora esetében használható volt. Ez a színes ikon kijelző 2,8"-os képmérettel rendelkezik mely USB kábeleén keresztül működő Plug & Play eszköz, könnyen használható és egy alkalmazás segítségével testre szabható a "kijelezni" kívánt kép.

A gyártó az Aegis készítésénél szem előtt tartotta a vízhűtés kompatibilitást, így a ház nagy számú ventilátort és nagy radiátorokat is támogat. Akár nyolc darab 120 mm-es, vagy öt darab 140 mm-es ventilátor, 240, 280, vagy 360 mm-es radiátor helyezhető el. A tiszta levegőről az elől, felül és alul elhelyezett porszűrők gondoskodnak, a teleített ventilátorok kezeléséért pedig a házon található ventilátor vezérlő felel.

Az Aegis alaplap téren micro-ATX és mini-ITX támogatással rendelkezik, emellett a gyártó felkészült a folyadékhűtés szerelmeseinek igényeire is, így több, a házba beszerelhető kiegészítőt is tervezett az Aegis-hez, ami megkönnyíti az egyedi folyadékhűtéses rendszerek kiépítését. Ha mégis a léghűtést részesítjük előnyben, akkor 170 mm magas toronyhűtőt is beszerelhetünk a házba.

GEBF_163_1g GEBF_163_2g
001 002
.

Az Aegis moduláris merevlemez keretekkel rendelkezik, amelyeket szabadon mozgathatunk, vagy akár ki is vehetünk a háznól. Ezek a keretek a 3,5"-os és 2,5"-os merevlemezekkel kompatibilis. Van egy rejtett 2,5"-os slot ezen felül a táéegység mögött, az alaplapi tálcán is.A grafikus kártya kompatibilitás is elég komoly, hisz 380 mm a támogatott, ami a ház kialakításából adódóan nem a merevlemez keretektól függ, hanem az első oldali folyadékhűtés beszerelésétől, tehát ha van előlapi radiátor, értelem szerűen 380 mm-nél kevesebb a támogatott hossz.

A Bitfenix Aegis átlátszó oldallappal, fekete, fehét, piros, ciánkék és citromsárga színben kerül a boltok polcaira. A normál verzió logó kijelzővel 99 eurós, így a "Core" változat felragasztható logóval 79 eurós áron kerül a boltok polcaira.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Gw92Vrrk9Ig[/youtube]

További információkért látogass el a gyártó oldalára:

BitFenix LOGO

Írta: Kocsis Bence