zalman-k900m-a-vallalat-elso-rgb-vilagitassal-szerelt-mechanikus-billentyuzete/2016/06/28

Zalman K900M – A vállalat első RGB világítással szerelt mechanikus billentyűzete

2016. június 28. Kocsis Bence
Manapság nem létezhet felsőkategóriás mechanikus billentyűzet háttérvilágítás nélkül, így a Zalman is beállt a sorba és elkészítette első RGB LED háttérvilágítású mechanikus billentyűzetét, a K900M modellt.  A Zalman K900M lehetőséget kínál a teljes és részleges háttérvilágítás megvalósítására, melyeket egyénileg, vagy a beépített lehetőségek segítségével szabhatunk személyre. A beépített intelligens opciók képesek felismerni a legnépszerűbb játékokban használt billentyűket, így mindig a megfelelő gombokra összpontosíthatunk. A támogatott játékok között szerepel például a Counter-Strike és a League of Legends. A K900M személyre szabásához nincs szükség fölösleges szoftverekre: minden beállítási lehetőség a háttérvilágítástól kezdve a macro funkciókig közvetlenül a billentyűzetről vezérelhető. Mi több, a billentyűzet képes a belső memóriájában tárolni az adott beállításokat és egy másik géphez csatlakoztatva már a jól megszokott konfiguráció várja a tulajdonosokat.
 .
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Gxw7CXTCYNI[/youtube]
.
A macro lehetőségek egyre több játékos számára könnyítik meg és teszik élvezhetőbbé a játékot. A Zalman K900M lehetőséget biztosat arra, hogy a macro lehetőségek közé az egér kattintását is rögzítsük, megszabva annak sebességét és gyakoriságát. A 10 macro opció rögzítését a billentyűzeten elhelyezett LED-indikátorok erősítik meg.
.
ZM-K900M_Image_03
 .
A billentyűzet Kailh kapcsolókhoz fejlesztett anti-ghosting technológiával rendelkezik, így minden gombnyomás rögzítve lesz. A Windows gomb véletlen lenyomását a „Z Key” funkció bekapcsolásával érhetjük el, mely inaktívvá teszi a Windows gombot. Ez a funkció továbbá arra is alkalmas, hogy más gombokat is inaktívvá varázsoljunk, így például a billentyűzet tisztítását is könnyebb elvégezni. Számos játék esetében a siker csak másodperceken vagy annak tört részein múlik, így a gyorsaság a billentyűzetek egyik legfontosabb pontja. A Zalman mérései alapján az egyedi Z Engine akár 20x gyorsabb működésre képes, mint a piacon lévő riválisai, ami elképesztő előnyökhöz juttathatja a játékosokat.
 .
ZM-K900M_Image_012
 .
Egy jó billentyűzet sokáig képes magas színvonalon kiszolgálni a tulajdonosát, a Zalman K900M pedig a piac egyik legmegbízhatóbb modellje. A PCB kidolgozásánál tartós és vízálló anyagokat használtak a mérnökök a megbízható, gyors és hatékony működés érdekében. A minimalista külső egyben eleganciát is sugároz, a szimbólumok tartósságát pedig a lézer-gravírozás biztosítja. A Zalman K900M már elérhető a legnagyobb hazai boltokan, méghozzá 37-40000 Ft közötti áron. További nformációkat a gyártó oldalán találtok!

Írta: Kocsis Bence