zalman-zm1000-ebt-brutalis-teljesitmeny-realis-aron/2016/07/29

Zalman ZM1000-EBT - Brutális teljesítmény reális áron

2016. július 29. Kocsis Bence

A tápegységek piacán egyre több nagyteljesítményű megoldással találkozhatunk, ám ezek a magas ár ellenében sem mindig működnek hatékonyan, ezzel pedig újabb kiadásokkal terhelik a felhasználókat.

A Zalman ZM1000-EBT egyszerre kínál nagy teljesítményt és hatékonyságot. A gyártó fejlesztéseinek köszönhetően az újdonság minden esetben képes az 1000W teljesítmény leadására, ráadásul átlagosan 20% energiát spórol meg a felhasználóknak.

A kimagaslóan nagy teljesítménnyel rendelkező tápegységek egy része nem képes állandóan a legmagasabb szinten teljesíteni, az energiatakarékos funkciók pedig gyakran tovább csökkentik a tápegységek teljesítményét. A Zalman ZM1000-EBT akár 50 fok felett is biztosítja az állandó teljesítményt úgy, hogy közben hatékonysága a villanyszámlán is meglátszik majd.

A magas üzemi hőmérséklet próbára teszi a tápegységeket, a minőségi anyaghasználat hiánya pedig gyakran meghibásodásokhoz vezethet. A Zalman kizárólag minőségi komponenseket és japán kondenzátorokat használt az új tápegység megalkotásakor, így biztosítva az állantó teljesítményt, a megfelelő hőmérsékletet és a stabilitást.

DSC03991

A rendszer leállításakor a ház összes ventilátora leáll és megszűnik a hűtés, miközben a hardverek még éppen hogy csak kiléptek az aktuális üzemi hőmérsékletükből. A Zalman ZM1000-EBT a még hosszabb élettartam okán extra hűtést kapott. A rendszer leállítása után még további 1 percig hűt a tápegység saját ventilátora, így biztosítva a biztonságos leállást.

A teljesen moduláris felépítésnek köszönhetően nem találkozunk felesleges kábelekkel. A kényelmesebb összeszerelés mellett élvezhetjük a hatékonyabb belső légáramlást és az esztétikai előnyöket.

DSC03988

Az átlag feletti teljesítménnyel rendelkező tápegységek igencsak drágák. A Zalman igyekezte úgy árazni a ZM1000-EBT-t, hogy az a legtöbb hozzá hasonló megoldásnál megfizethetőbb legyen. A hasonló teljesítményt jóval olcsóbban kínáló termékek általában a közlemény korábbi pontjaiban említett buktatókkal várják a vásárlókat.

A termék már elérhető a hazai boltokan, méghozzá 50 000 Ft körüli áron.

 

Írta: Kocsis Bence