31098/2013/07/26

A Razer közösségi ötletbörzén alapuló megközelítése visszatér a Razer Comms-szal

2013. július 26. Herczeg Balázs

A Razer™, a világ vezető cége a csúcsteljesítményű gamer hardverek, szoftverek és rendszerek területén, a mai napon bejelentette a Razer Comms –a cég játékosok számára készült teljes körű kommunikációs megoldásának – első, nyilvános felhasználói szavazáson alapuló update-jét.

Egy hatalmas közösségi ötletbörzét követően - melyben több mint 10.000 felhasználó adott visszajelzéseket - a Razer egy új fájlátviteli funkciót mutat be a Comms bővülő felhasználói táborának. Ezzel egyidejűleg a cég a program infrastruktúráját a világ 8 különböző pontján elhelyezett, nagysebességű szerverrel bővítette, hogy csökkentse a válaszidőt, valamint javította a szoftver általános hangminőségét, korszerűsítette a zajelnyomást, a visszhangok kiszűrését és a hangerő normalizálást.

“2011-ben - többnyire az ebédszünetek alatt - kezdtünk el dolgozni a Razer Comms-on, egyfajta, a munkaidő 10 százalékában, hobbiból végezhető projektként, a saját játékbeli használatunkra.” nyilatkozta Min-Liang Tan, a Razer társalapítója, vezér- és kreatívigazgatója. “A Razer Comms-on mostanra tapasztalt szoftvermérnökök külön erre a feladatra kijelölt csapata dolgozik. A javítások, és a játékosok visszajelzései alapján, általunk hozzáadott kiegészítő funkciók száma sokat elmond e szoftver jelentőségéről. Mindenképpen meg fog maradni… és fejlődni.”

RazerComms_features-1

250.000 letöltésével a Razer Comms gyorsan a játékosok választott VoIP szoftverévé vált kristálytiszta hangminősége és a játékra optimalizált, diszkrét felhasználói felülete révén.

A Razer szoftvermérnökei szédítő sebességgel dolgoztak: négy hónap alatt több mint 20.000 visszajelzést kaptak a Comms-szal kapcsolatban, és hat javítócsomagban több mint 60 kért funkcióval és szolgáltatással bővítették a programot.

A közösségi ötletbörze révén még most is kerülnek új funkciók a Razer Comms-ba. Ha információt szeretnél kapni arról, hogyan jelezhetsz vissza a Razer VoIP szoftverének fejlesztéseivel kapcsolatban, látogass el ide: www.razerzone.com/comms/.

Amennyiben további információkat szeretnél megtudni a Razer Comms-ról és a Razer növekvő szoftverkínálatáról, tekintsd meg az alábbi infógrafikát:

www.razerzone.com/comms/infochart/.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter