a-biostar-is-belepett-a-mechanikus-billentyuzeteket-gyartok-korebe/2016/11/23

A Biostar is belépett a mechanikus billentyűzeteket gyártók körébe

2016. november 23. Ficsor Tamás Periféria hírek

Úgy is lehetne fogalmazni, hogy kezd divatba jönni a mechanikus billentyűzetek forgalmazása, főleg a gamer felhasználók miatt. Egyre több gyártó vág bele olcsóbb, illetve high-end kategóriába illő mikrokapcsolós klaviatúrák gyártásába. A napokban egy olyan gyártóval bővült a névsor, aminél nem is gondoltuk volna, hogy ezt meglépik. A Biostar bejelentette első mechanikus billentyűzetét a GK3-at.

Főként alaplapjairól ismert gyártó egy igazán jól kinéző klaviatúrát hozott össze. A fed lapja teljesen alumíniumból van, amivel nagyobb merevséget, tartósságot értek el, valamint a kapcsolók közé szorult portól könnyebben meg szabadulhat a felhasználó. Ezek mellett külön figyelmet kapott az esetlegesen bekerülő folyadék elleni védelem.

image04

A GK3-at Outemu Blue kapcsolókkal szerelték fel. A kapcsolótípusról már van tapasztalatunk, hisz a nálunk járt Genesis RX75-ben is ez a fajta lapul annak is Black változata. A kapcsolóhoz 50 milliós leütési élettartamot garantálnak. A lenyomáshoz 60 grammos erőt kell kifejteni. A billentyűzet nem kapott RGB támogatást, viszont több színben tud világítani. Hét világítási mód áll rendelkezésre, mint a hullám, lélegző, statikus, testre szabható. Szoftveres támogatás híján az előre generált 12 darab gyorsbillentyűk állnak rendelkezésre, amiket Fn gombkombinációval lehet elérni. A gameing termékeknél elengedhetetlen egy időben történő tömb gombos lenyomás sem maradt ki. A kommunikációt 180 cm hosszú USB kábelen végzi.

A Biostar GK3 Mechanical Gaming Keyboard 45 $-tól lesz elérhető.

További információkért látogass el a gyártó weboldalára.

Írta: Ficsor Tamás

Hasonló bejegyzések: