a-cooler-master-bejelentette-a-masterliquid-pro-120-at-es-240-et/2016/07/12

A Cooler Master bejelentette a MasterLiquid Pro 120-at és 240-et

2016. július 12. Herczeg Balázs
A gépházaikról és hűtési megoldásaikról ismert Cooler Master a mai napon bejelentette a MasterLiquid Pro 120-at és 240-et, amelyeket azoknak a gamereknek és átlagos felhasználóknak szán, akik szeretnék a processzoruk hűtését a következő szintre emelni. A hűtési megoldásokban rengeteg tapasztalattal bíró Cooler Master teljesen új megoldást alkalmaz a kritikus alkatrészeknél, amely segíti a hűtőközeg áramlását. A hőfelvevő képesség optimalizálásával a Cooler Master létrehozta a FlowOP technológiát, amely növeli a teljesítményt és a tartósságot is.
.
0324_155
 .
“Nagy örömmel mutatjuk be a legújabb hűtésre szánt termékeinket – ezek közül az egyik újradefiniálja a folyadékhűtés fogalmát.” - mondta Joost Gommans, az Európáért felelős Marketing Igazgató. - “Megértettük, hogy a különféle emberek a saját igényeik szerint szeretnék konfigurálni a számítógépüket külsőleg és belsőleg egyaránt. Emiatt a Cooler Master elkötelezett abban, hogy több választási lehetőséget és nagyobb kontrollt biztosítson a felhasználóknak, a termékeinken keresztül.”
.
0324_167
A FlowOp Technológia
A hűtési termékek során szerzett tapasztalatok alapján létrehozott FlowOP figyelembe veszi a hő áramlását, amelyet az AIO (All In One) folyadékhűtő vesz fel és oszlat el. A forró CPU-tól kezdve áttervezték a módszert, ahogy a folyadék elnyeli és elszállítja a hőt. A cél, hogy egy olyan kínáljanak a felhasználók kezébe, amely nagyobb teljesítményt nyújt, tartósabb, jobb és nem igényel karbantartást.
.
Kétkamrás Kialakítás
A MasterLiquid Pro család, exkluzív Dual Chamber Design-t (két kamrás kialakítás) kapott, így az előző termékeknél jobb hűtési teljesítményt nyújt. A beépített, optimalizált mikro csatornák a legjobb folyadékáramlást nyújtják, így a maximális mennyiségű hőt szállítják el a hűtőlaptól a radiátorig. A MasterLiquid Pro új és egyedi radiátora négyzet alakú hűtőrácsokat alkalmaz, így nagyobb a felszíne, amely segítségével a hőleadás is hatékonyabb, valamint a légáramlás is jobb. Az új MasterFan Pro ventilátorral kombinálva a hő könnyedén távozik a házból. Az innovatív, finomhangolt, hajtott hűtőrács úgy csökkenti a légellenállást, hogy a hűtés olyan hatékony legyen, amennyire csak lehetséges.
.
MasterFan Pro
A MasterLiquid Pro sorozat a teljesen új MasterFan Pro-t használja, amely radiátorokhoz lett tervezve és kiváló egyensúlyt biztosít a hang és a hőmérséklet között. A ventilátorok megalkotásakor nem használható az “egy ventilátor mindenek felett” elve, ezért a Cooler Master három különböző ventilátort hozott létre: Air Flow (levegőáramlás), Air Balance (kiegyensúlyozott), Air Pressure (légnyomás). Az Air Balance (kiegyensúlyozott) ventilátorok ideálisak a sűrűbben beépített területeken való szellőztetésre. CPU léghűtőkhöz, illetve az előlapokhoz ajánlottak. Az Air Flow (levegőáramlás) ventilátorok ideálisak nagy mennyiségű levegő házból való eltávolításához. Hátulsó és felső panelekhez ajánlott használni őket. Az Air Pressure (légnyomás) ventilátorok ideálisak koncentrált légörvény létrehozását, rövid távolságon, vagy kis helyeken. A gyártó ezt előlapi használathoz javaolja, hogy a perforált részt, vagy a szorosan szerelt HDD-k közt átemelje a levegőt. A MasterFan Pro sorozat mindhárom, 120mm és 140mm-es változatai speciális léghűtési megoldást nyújtanak, míg mindegyik több rétegű, exkluzív zajcsökkentő réteget és állítható sebesség profilt is kapott. Együtt szerelve őket kiegészítve egymást, így tökéletes megoldást nyújtanak a teljes ház és a benne lévő komponensek hűtésére.
..
air pressure 120 120 air flow 120 air balance
Air Pressure Air Flow Air Balance
.
A MasterFan Pro a következő modellekben válik elérhetővé:
  • MasterFan Pro 120 Air Flow
  • MasterFan Pro 120 Air Balance
  • MasterFan Pro 120 Air Pressure
  • MasterFan Pro 140 Air Flow
  • MasterFan Pro 140 Air Pressure
 .
MasterGel és MasterGel Pro
A MasterGel Pro hőpaszta, a haladó felhasználóknak nyújt segítséget a hőátvitel új szintre emelésével. A keverékben lévő polymer oxidok kimagasló hőátvitelt biztosítanak a CPU és a hűtő alapja között, így a hőátvitel felgyorsul. Az erőteljes formula könnyen felkenhető és leszedhető, anélkül, hogy károsítaná a vele érintkező anyagokat. A csomag tartalmaz egy spatulát és tisztítót, hogy a processzor és a hűtő talp könnyen tisztítható legyen. A jobb hőátviteIt támogatandó, MasterLiquid Pro 240 a MasterGel Pro-t felár nélkül tartalmazza.
 .
0525_14
 .
A termékek elérhetősége a hónap végére tehető, az ajánlott végfelhasználói árak pedig a következők:
.
MasterLiquid Pro 240: 39 990 Huf
MasterLiquid Pro 120: 36 900 Huf
MasterFan Pro 120: 5 990 Huf
MasterGel Pro: 2 290 Huf
MasterGel: 1 690 Huf

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter