a-mastercase-sl600m-hazzal-unnepil-a-cooler-master-az-sl-sorozat-egy-eves-evfordulojat

A MasterCase SL600M házzal ünnepil a Cooler Master az SL sorozat egy éves évfordulóját

2019. november 06. Kocsis Bence Gépház hírek

A Cooler Master a napokban bemutatta MasterCase SL600M Black Edition számítógépházát, mellyel az SL sorozat egy éves évfordulóját ünnepli. Az SL600M Black Edition a grafikus kártyák számára elérhető legmagasabb hűtési teljesítménnyel rendelkező SL600M fekete köntösbe bújtatott változata, mely továbbviszi a díjnyertes technológiákat. Annak ellenére, hogy az SL600M számos innovációs díjat bezsebelt, a felhasználók ragaszkodtak ahhoz, hogy a modell fekete színben is elérhető legyen. A prototípus bemutatásra került a 2019-es Computexen és a gyártó nem is találhatott volna jobb alkalmat a végleges, elérhető verzió bemutatására, mint a sorozat egy éves évfordulója, Halloween-kor.  

A Black Edition a csupasz alumínium helyett egy "lopakodó", fekete borítást használ, emellett a gyártó újragondolta a hűtési lehetőségeket annak érdekében, hogy még inkább csalogató legyen a vásárlók számára. Az alumínium panelen tehát egy fekete porréteg van. A már említett, grafikus kártya optimális hűtése céljából a hűtés lentről felfelé működő megoldás, ami a 200 mm-es alulra elhelyezett ventilátorokkal indul. Mivel a légáram alulról felfelé halad, így az elülső és hátulsó panel passzív zajcsökkentő pajzsként működhetnek.  Aktív zajcsökkentésről gondoskodnak a nagyon alacsony fordulatszámon (400-800 RPM) működő ventilátorok. A zajcsökkentés manuálisan is előidézhető az I/O panelen elhelyezett kontroller segítségével. 

A grafikus kártya 90 fokban elforgatható, a így lehetőség van normál és elforgatott elhelyezésre is, persze ehhez a kábel/adapter külön beszerezhető. A grafikus kártya egyébként 318 mm-ig engedélyezett és a processzorhűtő támogatás is kimagasló, hisz 191 mm-es magasságig mehetnek el a felhasználók. Azok számára, akik folyadékhűtésben gondolkodnak jó hír, hogy felül és alul 120,  140, 240, 280 és 360 mm-es radiátor szerelhető be. 

Ami az I/O panelt illeti, a ház tartalmaz két USB 3.0 két USB 2.0 portot, valamint egy USB 3.1 Type C portot is és a már említett PMW fan speed kontroller is elhelyezésre került. Meghajtó helyben bővelkedik a ház, hisz 4 darab SSD és négy darab SSD/HDD helyezhető el. 

A MasterCase SL600M Black Edition november 15-től lesz elérhető 209 eurós ajánlott fogyasztói áron, de az árcédula régiónként a megszokott módon változhat. 

Írta: Kocsis Bence