a-noctua-bejelentette-uj-5v-os-ventilatorait/2016/05/11

A Noctua bejelentette új, 5V-os ventilátorait

2016. május 11. Kocsis Bence Hűtés hírek

Az első 5V-os 40 mm-es ventilátor bemutatása után másfél évvel a Noctua bejelentette a díjnyertes, csendes NF-A6x25 60 mm-es ventilátor 5 V-os változatait. Míg a NF-A6x25 5V fix 3000-es fordulaton működik, addig a NF-A6x25 5V PWM fordulasztám szabályzóval lett ellátva. Mindkét modell a Noctua szabadalmaztatott AAO (Advanced Acoustic Optimization) keretére épül, emellett "Flow Acceleration" csatornák is ki lettek alakítva, melyek javítják a ventilátorok aerodinamikai tulajdonságait. A Noctua a két modell bejelentésével egy időben ígéretet tett arra, hogy folyamatosan bővíteni fogják sikeres ventilátorain alapuló új, 5V-os termékpalettájukat.

"Az 5V-os alkalmazások egyre gyakoribbak, ezért az ilyen jellegű ventilátorok egyre keresettebbek." - Mondta Roland Mossig, a Noctua vezérigazgatója. " A NF-A4x10 5V például népszerű a hálózati és tárolási eszközök hűtésénél, ezen felbuzdulva bővítettük az 5V-os az új NF-A6x25 5V és 5V PWM modellekkel."

Ugyanúgy, mint a díjnyertes 12V-os NF-A6x25 FLX és PWM modellek, az új 5V-os normál és PWM modell a Noctua legújabb technológiáit alkalmazza, mint a lépcsős keret dizájn, a mikrostruktúrált belső oldal, vagy a "Flow Acceleration" csatornák, melyek mind hozzájárulnak az NF-A6x25 osztály-vezető hatékonyságához.

noctua_nf_a6x25_pwm_1_2 noctua_nf_a6x25_5v_pwm_2
.

Az NF-A6x25 5V PWM egyedülálló kombinációja az 5V-os üzemi feszültségnek és a PWM sebességszabályozásnak, amely ideálissá teszi az olyan PWM kompatibilis 5V-alapú eszközökben töreténő használatra, ahol követelmény a megfelelő hűtés, melynek intenzitását, ezáltal zajszintjét változtatni lehet.

Mindkét modell kapott egy OmniJoinTM adapter készletet, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy csatlakoztassák a ventilátort a tápcsatlakozóhoz. Az integrált dióda polaritás védelemmel lett ellátva, így ha a felhasználó véletlenül fordítva csatlakoztatná, nem történhet károsodás.

noctua_nf_a6x25_5v_pwm_5

A Noctua hamarosan elérhető, új NF-A6x25 5V, és NF-A6x25 5V PWM ventilátoraihoz egységesen 15 eurós kiskereskedelmi árat javasol.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: