a-patriot-gamer-periferiak-bemutatasaval-kezdi-az-evet/2017/01/03

A Patriot gamer perifériák bemutatásával kezdi az évet

2017. január 03. Ficsor Tamás

Főként memóriáiról, SSD-iről, USB flash meghajtóiról ismert kaliforniai székhelyű gyártó új gamer perifériákat mutatott be. A gyártó Viper Gaming nevű alcsapata tovább bővíti a játékos kollekcióját.

Viper V770 RGB Mechanical Gaming Keyboard:

4a06102fd569

A gyártó új csúcs billentyűzete Kailh Red RGB kapcsolókkal van felszerelve. A lineáris mechanikus kapcsolóknak köszönhetően gyors és halk gépelés, valamint a játékokban gyors reagálás válik lehetővé. A 2 mm-es működési pont eléréséhez kapcsolóként 50 grammnyi erőt kell kifejteni.

A billentyűzet NKRO funkcióval rendelkezik, mely lehetővé teszi az egy időben lenyomott kapcsolók működését. Összesen 108 programozható gombot kapunk, mellette pedig fedélzeti médiavezérlők is találhatók. A szoftver segítségével állítható be a billentyűk színei és a megvilágítás módja. A mágneses csuklótámaszon található a gyártó logója, mely szintén RGB színekben képes pompázni a rajta áthaladó csíkkal együtt.

A V770 áprilistól lesz elérhető 150 $-tól.

Viper V730 Mechanical Gaming Keyboard:

c4e5ee9cbccb

A kistestvért úgy tervezték, hogy tökéletes választás legyen belépő színtű mechanikus billentyűzetnek. Nem jár szoftveres támogatottság, így a fedélzeti memóriában lévő előre beállított tulajdonságokat tudjuk használni. A klaviatúra Kailh Brown kapcsolókkal van felszerelve. A Red-hez hasonlóan itt is 2 mm-re kell lenyomni a működési ponthoz, viszont itt már halljuk és érezzük is a pont elérését. A kapcsoló lenyomásához 45 gramm erőt kell kifejteni.

Megmaradt az NKRO funkció, valamint 8 fedélzeti multimédia gomb is található. A klaviatúra 6 színben és 6 megvilágítási módban képes világítani. A periféria mellé jár egy felcsatolható csuklótámasz. A maximális védelem és jó kinézet miatt mindkét billentyűzet fedele alumíniumból van.

A V730 februártól lesz elérhető 80 $-tól.

Viper V570 RGB Gaming Mice:

8a64cbe93cf3

Újabb szokatlan dizájnú egeret sikerült összehozni egy újabb gyártónak. A jobb kezes kialakítású V570 13 programozható gombbal rendelkezik. Ezek közül egy a Sniper gomb, mely a közvetlenül a hüvelykujj alatt található. Felette található egymás mellett MMO stílusban még 5 gomb. A fő gombok alatt Omron kapcsolók vannak. A bal gomb mellett még plusz 2 gomb helyezkedik el. A görgő mögött található a DPI váltó, mely mellett egy 4 szintes DPI indikátor kapott helyett.

Az egér több zónás RGB megvilágítással rendelkezik. A szoftver segítségével 16,8 millió féle árnyalatot és több világítási módot tudunk beállítani. A V570 belsejében egy Avago 9800-as 12.000 DPI érzékenységű lézer szenzor kapott helyet.

A V570 március környékén lesz elérhető 60 $-tól.

Viper V530 LED Gaming Mice:

8b4fe1d71c94

A másik egér egy alsó közép kategóriába szánt perifériának lett kitalálva. Dizájnja sokkal visszafogottabb és elegánsabb, mint a V570. Összesen hét programozható gomb található rajta. A V530 hat féle színben képes világítani.

A burkolat alatt egy Avago 3050-es optikai szenzor található, mely 4000 DPI érzékenységgel bír.

A V530 január végén lesz elérhető 30 $-tól.

Viper V361 LED és V370 RGB Surround Headset:

114d1ebd45cf

Mindkét fejhallgató 7.1-es virtuális térhangzással bír. A hangért egy pár 40 mm-es neodímium hangszóró felel. Az erősebb basszust egy pár 30 mm-es hangszóró szolgáltat. A fény és hangbeállításokat a mellékelt szoftver segítségével lehet beállítani. A két termék közti különbség a világításban van. A hangszóróház oldalán lévő V minta a V361-en csak piros színben, míg a V370-en már RGB színekben képes izzani.

A V361 50 $-tól, míg a V370 70 $-tól lesz elérhető a következő hónapban.

Viper V330 Stereo Headset:

a7dce0d24b7e

Az kisebb variáns sztereó hangzással bír, amit egy pár 40 mm-es neodímium hangszóró szólaltat meg. A csatlakozás 3,5”-os jack kábelen történik, de egy Y kábel segítségével mobil eszközökön is használható lehet.

A V330 40 $-tól lesz elérhető a következő hónapban.

Mindhárom fejhallható felhajtható mikrofonnal rendelkezik, mely csak lehajtáskor kapcsol be. A hangerőszabályzó a hangszóróház hátsó részére került. A kényelemért mikroszálas anyaggal bevont memória hab fülpárnák gondoskodnak, míg a fejrészénél ez műbőrrel van bevonva. A V370 estén fülpárnák cserélhetők.

Írta: Ficsor Tamás