a-playstation-4k-amd-polaris-gpu-val-erkezik/2016/04/19

A PlayStation 4K AMD "Polaris" GPU-val érkezik!

2016. április 19. Kocsis Bence

A Sony közelgő 4K Ultra HD játékkonzola, melyet a rajongók csak "PlayStation 4K" néven említenek, de belső információk szerint a "NEO" nevet viseli majd, melyben egy nagyon erős GPU fog szolgálatot teljesíteni. Az AMD egyedi tervezésű SoC-ja egy 8 magos "Jaguar" processzort fog tartalmazni, mely 2100 Mhz-es magonkénti órajelen üzemel (1600 Mhz-es eredeti) , emellett a GPU 36 számoló egységgel operál, mely egy új generációs "Graphics CoreNext" modell lesz.

A Polaris10 "Ellesmere" chip 2304 Stream processzort tarlamaz, mely kétszerese a  (1152 Stream processzor) jelenlegi PlayStation 4-ben működő változatnak. A hírek szerint az SoC 256 bites memória interfésszel fog működni, melyhez 8 GB RAM kapcsolódik majd. Ez a fizikai memória kerül felhasználásra a grafikai számításokhoz, ugyanúgy, ahogy a PlayStation 4-ben is működik. A memória sávszélesség 176 GB/s-ról 218 GB/s-ra nő. A 4K támogatás mellett az új PlayStation fel lesz készítve a Sony VR headset és AMD LiquidVR  technológia támogatására is.

ps4

Aki már meglévő konzollal rendelkezik és nem létszükséglet a 4K felbontás és VR támogatás, nem kell aggódnia, hisz a Sony előre láthatólag megtiltja az exkluzív játékok fejlesztését, így minden új konzolra készülő játék normál PlayStation 4-re is elérhető lesz.

 

Írta: Kocsis Bence