a-qnap-app-centereben-mar-elerheto-a-domotz-pro-system-okos-otthon-alkalmazas/2016/07/13

A QNAP App Centerében már elérhető a Domotz Pro System okos otthon alkalmazás

2016. július 13. Kocsis Bence Mobilvilág Hírei

A QNAP bejelentette, hogy már a Domotz Pro System is elérhető a QTS App Centerben a Home Automation kategóriában. A QNAP felhasználók innen tölthetik le a Domotz Pro szoftvert, illetve mobil eszközeikre a következő linkekről:

David Chiang a QNAP kereskedelmi és marketing igazgatója elmondta, hogy „a Domotz fantasztikus okos otthon applikációja lenyűgöző lehetőségeket és számtalan beállítási funkciót kínál a QNAP NAS tulajdonosoknak a felhasználói élmény érdekében. Ennek köszönhetően a QNAP NAS a Domotz Pro-val közösen gyorsan ideális választássá válik nemcsak, mint a mai modern okos otthonok vezérlője, hanem mint egy központosított fájlmegosztó, mentő eszköz, továbbá multimédia center is.”

A Domotz Pro a QNAP eszközön, mint egy házigazda irányítja otthonunkat és feltérképezi a rajta lévő eszközöket. A rendszer ezt teljesen önműködően teszi meg az IP cím azonosításával, természetesen a rajta lévő eszközök márkájától függetlenül, illetve egy teljes listát készít azokról. Az eszközök aktuális állapotáról folyamatosan kaphatunk információkat a mobil applikáción vagy a webes felületen keresztül is.

qnap

A Domotz Pro mint egy távoli asztal biztosítja a távirányítását az összes számítógépnek és egyéb eszközöknek, melyek támogatják a http, https, Telnet, SSH vagy RDP csatlakozások valamelyikét. Az eszköz aktuális energiafelvétele a mobil appon keresztül látható, a hálózati diagnosztika megmondja, hogy az internet miért lassú és real-time üzenetet képes küldeni bármely eszközünk állaptáról, ha beállítottunk hozzá esemény-értesítést. A rendszernek továbbá van egy nagyszerű együttműködési funkciója, ennek köszönhetően meghívhatunk egy másik személyt, akiben megbízunk, hogy segítsen nekünk egy IT probléma elhárításában amennyiben erre szükségünk van.

A QNAP felhasználók most 30 napon keresztül tesztelhetik az applikációt anélkül, hogy bankkártyát kellene regisztrálniuk. A próbaidőszak lejárta után a Domotz előfizetés díja mindössze 2,99 USD havonta (megközelítőleg 900 Forint).

A Domotz Pro az összes Intel x86/x64 alapú QNAP modellre és természetesen az ARM (Freescale alapú és Annapurna vagy Marvell architektúrájú) chipsettel és minimum 512MB memóriával rendelkezőkre is elérhető.

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: