a-razer-osszekoti-a-vilag-jatekosait-a-razer-comms-segitsegevel/2013/04/24

A Razer összeköti a világ játékosait a Razer Comms segítségével

2013. április 24. Herczeg Balázs

A Razer közösség visszajelzései megnyitják az ingyenesen letölthető Razer Comms VoIP és chat szoftver nyílt bétája előtt az utat

CARLSBAD, Kalifornia – 2013. április 24. – A Razer™, a világ vezető cége a csúcsteljesítményű gamer hardverek, szoftverek és rendszerek területén, bejelentette a Razer Comms – egy játékosoknak készült, „minden-az-egyben” kommunikációs megoldás – nyílt bétájának rajtját.

A közösség bevonásával végzett zárt bétaprogram során gyűjtött visszajelzéseket figyelembe véve a Razer Comms a VoIP kliensek, az azonnali üzenetküldők és az IRC csevegő programok funkcióit egyesíti magában, lehetővé téve a világ játékosai számára, hogy egy szolgáltatáson keresztül, ingyenesen lépjenek kapcsolatba egymással. Emellett rendelkezik egy játékbeli overlay-jel, amely tökéletesen együttműködik a PC-s játékokkal, és folyamatos játékélményt biztosít - akkor is, amikor barátainkkal beszélgetünk vagy épp írunk nekik.

RazerComms_features-1

A Razer Comms összetett audio algoritmusokat és egy ultragyors szerver infrastruktúrát használ, hogy pontos és kristálytiszta kommunikációt tegyen lehetővé időtúllépések vagy lag spike-ok nélkül, fejlett zajcsökkentéssel és visszhangkioltással – azaz egy igazi áldás a világ többmilliós PC-s játékostábora számára.

A Razer Comms eredetileg egy belsős projektként indult, melyet néhány mérnök a munkaidejük 10 százaléknyi, saját „hobbi-projektjeikre” szánt részében fejlesztett. Miután a rajongóktól számos felkérést kaptak, hogy tegyék széles körben elérhetővé, a Razer Comms mára egy teljes mértékben támogatott projektté nőtte ki magát, melyen egy arra kijelölt csapat dolgozik.

“Játékosként elég idegesítővé tud válni, hogy egyfolytában többféle kliens között kell váltogatnod, miközben a barátaiddal játszol és beszélgetsz.” nyilatkozta Min-Liang Tan, a Razer társalapítója, vezér- és kreatívigazgatója. “A Razer Comms megoldást kínál erre a problémára. Azzal, hogy a világ játékosait egy sokoldalú, a felhasználókra további költségeket nem terhelő szoftvermegoldással köti össze, a Razer Comms egy módja számunkra annak, hogy szenvedélyes rajongótáborunknak valami extrát nyújtsunk hűségükért cserébe.”

A Razer továbbra is arra bátorít minden felhasználót, hogy eljuttassa visszajelzéseit, és segítsen meghatározni a legkeresettebb szolgáltatásokat, melyekkel a Razer Comms programot még jobbá tehetnénk. Amennyiben további információkra kíváncsi a Razer legújabb, ingyenesen letölthető szoftveréről – és az ötletek benyújtásának mikéntjéről – kérjük, látogasson el a www.razerzone.com/comms oldalra.

RazerComms_screenshot2-rev1

A Razer Comms-ról

A Razer Comms egy ingyenes, „minden-az-egyben” kommunikációs megoldás játékosok számára, mely a kristálytiszta VoIP és a sokoldalú azonnali üzenetküldés mellett csoportos chatképességekkel is rendelkezik. A fejlett, játékbeli overlay funkcionalitás révén és a játékok közötti csevegés támogatásával a Razer Comms lehetővé teszi a számodra, hogy anélkül lépj kapcsolatba a barátaiddal, hogy játékbeli kompromisszumokat kelljen kötnöd. A játékosoknak való kommunikáció ilyen kell, hogy legyen. 

Ár: Ingyenesen letölthető

Elérhetőség:

Angol – Már elérhető

Spanyol – A harmadik negyedévtől

Egyszerűsített kínai – A harmadik negyedévtől

Francia – A harmadik negyedévtől

Német – A harmadik negyedévtől

Termékjellemzők: 

  • Kristálytiszta VoIP kommunikáció
  • Az overlay játékbeli felhasználói felület megjeleníti a chatet és a beérkező VoIP hívásokat
  • A valós idejű beszélgetések érdekében a csatornák egyszerűen létrehozhatóak és menedzselhetőek
  • Push-to-Talk funkció biztosítja a gyors és hatékony kommunikációt
  • A játékindító (Game Launcher) révén az induláskor gyorsabban elérhetőek a játékok
  • A szerveralapú infrastruktúra révén nincs szükség a személyes IP cím felfedésére

Rendszerkövetelmények:

  • 1,7 GHz-es processzor,
  • 512 MB memória,
  • DirectX 9-es szintű videokártya,
  • Windows Vista, Windows 7, Windows 8
  • Internet kapcsolat 

További Razer Comms információkért kérjük, látogasson el a www.razerzone.com/comms oldalra.

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter