A Sony-nál landolt A holló remake!


Alex Proyas klasszikus fantasy-jének újragondolásáról már vagy egy évtizede pletykálnak a filmes berkekben, az utóbbi időben azonban szinte teljesen elhalkultak a projekt körüli találgatások. Most úgy tűnik, ismét napirendre került a téma, ugyanis a The Hollywood Reporter nemrég arról számolt be, hogy a hosszas huzavona után a film elkészítésének jogai végre biztos kezekbe kerültek, méghozzá a Sony Pictures-höz.

Hosszú ideig a főszereplő kiléte sem volt tisztázott. Számos nagy név volt versenyben Eric Draven szerepéért. Bradley Cooper, Luke Ewans, Tom Hiddlestone és Jack Houston is, csak hogy párat megemlítsünk közülük. A legfrissebb hírek viszont már arról szólnak, hogy a bőrkabátos bosszúállót sokak legnagyobb örömére a Trónok harca Khal Drogoja, azaz a hawaii származású modell, színész és félisten Jason Momoa alakíthatja majd a vásznon.

Arról is szólnak pletykák, hogy a filmet Corin Hardy dirigálja, ami adhat némi okot az aggodalomra. A legutóbbi rendezése, a The Hallow című horror ugyanis távolról sem nyerte el a közönség és a kritikusok tetszését. A film amellett, hogy a történetvezetése csapnivalóra sikeredett, gyakorlatilag elejétől a végéig hemzsegett az agyonhasznált, elcsépelt horrorkliséktől, ami akár egy igen rossz ómen is lehet A holló remake-re nézve. Egy ilyen kaliberű klasszikushoz hozzányúlni elképesztően nagy felelősség, éppen ezért nagy kérdés, hogy Hardy hogyan boldogul a feladattal, ahogy az is, hogy Jason Momoa vajon méltó utódjává tud -e válni a legendás Brandon Lee-nek. Lévén, hogy a 94-es feldolgozás egy egyszeri és megismételhetetlen remekmű lett, abban talán mindenki egyet ért, hogy mindketten hatalmas fába vágták a fejszéjüket.

A holló eredetileg egy négy részes minisorozatként jelent meg még 89-ben, aminek alapján öt évvel később elkészült az egész estés mozifilm is. A produkció munkálatai a fent említett Alex Proyas irányítása alatt zajlottak le, aki sikerre is vitte a történetet. Alkotása három díjat (BMI Film Music Award: Graeme Revell, Chainsaw Award: Legjobb színész – Brandon Lee, MTV Movie Award: Legjobb filmzene) és még több jelölést zsebelt be, ám ezen szakmai elismerésekre azóta is sötét árnyékot vet a főszereplő, Brandon Lee tragikus halála; A félresikerült folytatásokról, s a Marc Dacascos főszereplésével készült rövid életű sorozatról már nem is beszélve.

(Forrás: THR)