a-sony-uj-minoseget-ad-a-tevezesnek-erkezoben-az-uj-bravia-modellek/2014/01/07

A Sony új minőséget ad a tévézésnek - érkezőben az új BRAVIA modellek

2014. január 07. Kocsis Bence

A Sony a tavasszal dobja piacra legújabb BRAVIA televízió modelljeit. 3 sorozat összesen 7 modellje támogatja majd a 4K felbontást, valamint 6 sorozatba tartozó 14 modell lesz képes a Full HD megjelenítésre. Az új BRAVIA tévék az új X-tended Dynamic Range PRO technológiának köszönhetően a korábbiakhoz képest sokkal erőteljesebb, világos képet adnak majd. 

A 4K/60p a sportrajongók számára a legideálisabb képminőség, mely a gyorsan mozgó tartalmakat tökéletesen jeleníti meg. Minden darab már a legújabb HDMI 2.0 csatlakozókat támogatja, emellett kompatibilisek az MHL 3.0 szabvánnyal, melynek köszönhetően okostelefonról, tabletről is képesek leszünk 4K minőségű tartalmakat megjeleníteni. Azért, hogy minden képkocka tűéles legyen a 4K X-Reality PRO technológia gondoskodik, így akár 4K, akár HD minőséget nézünk élethű textúrákkal, drámai színekkel és kontraszttal találkozhatunk.

sony

Új modellekhez természetesen új dizájn illik, melynek köszönhetően az újonnan érkező BRAVIA modellek a nappali stílusos kiegészítőivé válnak. Az új formavilág nemcsak esztétikai szempontokat hordoz, hanem az egyre növekvő képernyőméret miatt stabilitási szempontokat is szem előtt tart.

A BRAVIA X9 továbbra is tiszta és erőteljes, teljes körű hanghatást nyújt az előre néző mágneses folyadék csillapítású hangszóróknak köszönhetően, a tökéletes hatás érdekében pedig a dizájn részét is képező üvegszálas borítás csökkenti a hangtorzulást.

X9000B-SeriesSituation1

A Wedge kialakítással rendelkező készülékekben felszabadult területen a Sony legújabb belső mélynyomóval ellátott hosszú csatornás hangszórója (Long Duct Speaker) kapott helyett. A forma a hangszóró kapacitásának növekedését, erőteljesebb basszust és kevesebb hangtorzulást eredményez.

Az idei BRAVIA paletta újdonsága a Clear Audio+. A kiváló minőségű hangzás érdekében az új technológia kombinálja a Sony egyedülálló digitális hangfeldolgozó fejlesztéseit, melynek köszönhetően tisztább hangot, szélesebb hangtartományt és minden eddiginél élethűbb hangminőséget ér el.

Mindezek mellett gazdag és erőteljes mély basszushangokkal gazdagítja az otthoni nagyképernyős élményt az opcionális vezeték nélküli mélynyomó, az SWF-BR100. A kábel nélküli átjátszó egyszerűen a készülékhez illeszthető, és automatikusan behangolódik a fázisok vagy frekvenciák levágására.

Az igazán élményszintű hanghatásért a Sony kiegészítésként ajánlja a stílusos HT-CT770 hangprojektort vagy a HT-XT1 tévé alá helyezhető hangsugárzót. A tökéletes 5.1-es hangzáshoz a BDV-N9200W otthoni mozirendszer a legmegfelelőbb választás, mely életre kelti a Blu-ray lemezek film- és hanganyagait mágneses folyadék csillapítású hangszóróival. Ez a surround hangegység a Sony egyedülálló digitális hangfeldolgozási technológiájának használatával nyújt olyan élethű élményt, mintha koncerten vagy moziban lennénk.

Az új Sony televíziók kiváló képminősége és hangzása egyedülálló felhasználói élménnyel párosul. A BRAVIA intuitív új felületén, a One Flick Entertaimenten a tartalmak böngészése egyszerűbb, mint valaha. A kezdőképernyőn rendezett kategóriák sorai találhatók, melyek segítségével könnyen navigálhatunk, de böngészés közben válogathatunk például a legnagyobb nézettségű tévéműsorok, internetes videoajánlások, barátaink feltöltött fotóalbumai és saját felvett programjaink között is.

A gyors indítás rögtön a kívánt tartalomra visz: a modellek kevesebb mint 2 másodperc alatt bekapcsolnak. Az olyan alkalmazások, mint a YouTube pedig pillanatok alatt indíthatóak a kezdőképernyőről.

A tévé irányítása gyerekjáték a One-Flick távirányító segítségével, az új távirányító tappipaddal van ellátva ,melyet még csak a készülék irányába sem kell tartanunk. A beépített NFC egyszerű vezeték nélküli csatlakozást tesz lehetővé más mobileszközökkel: az egyérintéses tükrözéssel azonnal megoszthatjuk a képernyőn az okostelefonunkon található tartalmakat.

A teljesen új Social Viewing opció interaktív közösségi élménnyé varázsolja a tévénézést. Követhetjük mások Twitter üzeneteit a műsor közben, vagy a beépített mikrofon és kamera segítségével akár ismerőseinkkel is beszélgethetünk a Skype alkalmazáson keresztül. A videó minősége kiváló marad még kevés fény esetén is, a Sony technológiája pedig visszhangmentes és tiszta hangzást garantál.

A Live Football mód élethű stadionélményt nyújt meccsnézés közben, az új felület még a FIFA friss információit és híreit is megosztja velünk. A kommentátor hangját pedig egy gombnyomással elnémíthatjuk, amikor csak az izgalmas történésekre szeretnénk koncentrálni.

A BRAVIA készülékek új palettája 2014 tavaszán kerül a boltokba Európában.

kd-85x9505b_btyB_wd_with_ill

Írta: Kocsis Bence