az-3dmark-benchmark-elerheto-android-eszkozokre-is/2013/04/03

Az 3DMark benchmark elérhető Android eszközökre is!

2013. április 03. Kocsis Bence

A 3DMark mostantól nem csak Windows operációs rendszerrel rendelkező  számítógépekre, hanem Android eszközökre is elérhető. Ennek segítségével mindenki lemérheti okostelefonjának, illetve tebletjének grafikus teljesítményét. A Broadcom, Imagination Technologies, Intel, Nvidia, Wualcomm és sok más világvezető vállalat együttműködésével a 3DMark már több mint 1000 Android eszközzel kompatibilis.

Ennek a multiplatform programnak köszönhetően nemcsak két Android, vagy két Windows operációs rendszerrel ellátott eszközt hasonlíthatunk össze, hanem a platformok között is végezhetünk "erőfelmérést". Az Apple IOS készülékekhez is rövidesen érkezik a benchmark.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zAImZ_Jzk1s[/youtube]

Az Android kiadás két tesztet tartalmaz:

Ice Storm:

Az Ice Storm 2 grafikai tesztet tartalmaz, az egyik a telefon, vagy tablet grafikus teljesítményét (GPU) méri, a másik pedig a fizikai, feldolgozási (CPU) teljesítményt.

Ice Storm Extreme:

Ez a teszt a legőjabb, legmodernebb okostelefonok és tabletek értékmérője. Az Ice Storm Extreme 1080p felbontásban fut, valamint magas felbontású textúrákat és utófeldolgozási műveleteket használ. Hamarosan a 3DMark Windows verziójában is helyet kap ez a teszt, így Az Android és Windows tabletek összehasonlíthatóak lesznek.

A tesztprogram letölthető a következő linken keresztül:

http://www.futuremark.com/benchmarks/3dmark  3dmark-cloud-gate-screenshot-1  

Írta: Kocsis Bence