az-sk-hynix-bemutatta-a-hdm2e-memoriat-boduletes-savszelesseg-hatalmas-kapacitas-jon

Az SK Hynix bemutatta a HDM2E memóriát: bődületes sávszélesség, hatalmas kapacitás jön

2019. augusztus 12. Kocsis Bence Memória hírek

A Hynix bejelentette, hogy az iparág legnagyobb sávszélességével rendelkező memóriát fejlesztette ki, ami a HBM2E névre hallgat. Az új HBM2E 50%-al nagyobb sávszélességet és 100%-al nagyobb kapacitást garantál, mint az előző generációs HBM2 memória. A Hynix HBM2E több, mint 460 GB/s sávszélességet produkál. A TSV technológia felhasználásával nyolc 16 gigabites memóriachip helyezhető el vertikálisan, mely egy egyetlen, sűrű, 16 GB-os kapacitással rendelkező tömböt eredményez.

A Hynix HBM2E megoldása a negyedik érát jelenti, mely a csúcskategóriás GPU-kat, szuperszámítógépeket, gépi tanulás és mesterséges intelligencia rendszereket lát el maximális memóriateljesítménnyel. A HBM2E ellentétben a normál memóriákkal - melyek modulcsomagokból állnak – szorosan kapcsolódnak a processzorokhoz, mint például a GPU és logikai chipek, így lehetővé teszik a gyorsabb adatátvitelt.

„Az SK Hynix a vezető technológia a HBM első, 2013-as megjelenése óta” - mondta Jun-Hyun Chun, a HBM üzleti stratégiájáért felelős vezetője. „Az SK Hynix 2020-ban megkezdi a HBM2E tömegtermelését, mellyel tovább erősítjük a vezető szerepünket a DRAM piacon”

Írta: Kocsis Bence