az-xtrfy-es-a-ninjas-in-pyjamas-bemutatja-uj-gamer-billentyuzetet/2017/10/05

Az Xtrfy és a Ninjas in Pyjamas bemutatja új gamer billentyűzetét

2017. október 05. Uszkai Dávid Periféria hírek

A gamer kiegészítőket kínáló svéd Xtrfy márka, valamint a világhírű e-sport szervezet és professzionális Counter-Strike: Global Offensive csapat, a Ninjas in Pyjamas  bemutatta új billentyűzetét – az Xtrfy K3 nevezetű modellt. A különlegesen innovatív kiegészítő olyan játékosoknak készült, akik értékelik mind a mechanikus, mind a membrános billentyűzetek jellemzőit; ez a modell ugyanis a kettő tökéletes ötvözete.

Hibrid kapcsolók

Az Xtrfy tervezőinek sikerült egy olyan kiegészítőt létrehozniuk, mely a membrános technológián alapszik, azonban használata teljesen olyan, mintha mechanikus modell lenne. Mindez az egyedi kapcsolóknak köszönhető, melyeknek a svéd gyártó a Mem-chanical nevet adta. Az Xtrfy új kiegészítőjének külleme leginkább a Cherry MX Red modellhez hasonlítható. A gyártó szerint a Mem-chanical technológia élettartama eléri az akár 20 millió lenyomást is.

Előrehaladott funkciók

Az 1000 Hz-es mértékű lekérdezési gyakoriságnak köszönhetően a K3 rendkívül gyors reakciót és precíz működést biztosít. A billentyűzet egyik legfontosabb funkciója az ún. Key Roller technológia, melynek köszönhetően egyszerre akár 19 billentyű is használható. A kiegészítő ezen tulajdonsága különösen fontos lehet azoknak a játékosoknak, akik játszma közben rövid időn belül többféle bonyolult billentyűkombinációt használnak. A billentyűzet telepítése során nincs szükség további programok telepítésére. A billentyűk megvilágítása és egyéb alapbeállítások közvetlenül a billentyűzeten, egyszerű rövidítések segítségével állítható be. Az alapbeállításokat az eszköz belső memóriája tárolja, mely rendkívül kényelmes lehet azoknak a játékosoknak, akik offline turnékon vesznek részt.

Köztudott tény, hogy a klasszikus mechanikus billentyűzetek java méregdrága. Áruk gyakran meghaladja a játékosok fizetőképességét. Ebből kiindulva szerettünk volna létrehozni egy olyan kiegészítőt, mely remek technológiával rendelkezik, ráadásul jó árban. Így jött létre a K3 modell, mely a mechanikus billentyűzet nagyra értékelt tulajdonságait kínálja, a hagyományos “membrános” működésének alapelveivel. Az Xtrfy K3 egy olyan kiegészítő, mely minden játékos számára elérhető – nyilatkozza Erik Jendes, az Xtrfy CTO-ja.

Tartós szerkezet

Az új billentyűzet előrehaladott technológiája és jó ár-érték aránya révén minden játékos számára elérhető. Az Xtrfy K3 minden billentyűje 6-színcsatornás RGB megvilágítással rendelkezik, különböző fényhatásokkal. A billentyűzet legfontosabb elemei tartós fémlaphoz lettek rögzítve. Az kiegészítő külső borítása kiváló minőségű műanyagból készült, a kapcsolók pedig por- és fröccsenésállók. Mindezeknek köszönhetően a K3 egy rendkívül tartós és megbízható kiegészítő, mely éveken keresztül jó szolgálatot tesz majd.

Az Xtrfy K3 billentyűzet novembertől lesz elérhető a legjobb számítástechnikai üzletekben, 79 eurós áron. További információ a gyártó hivatalos oldalán érhető el IDE kattintva.

Írta: Uszkai Dávid

Hasonló bejegyzések: