belepo-szintu-periferiakat-mutatott-be-a-corsair/2016/11/12

Belépő szintű perifériákat mutatott be a Corsair

2016. november 12. Ficsor Tamás Periféria hírek

A Corsair két új terméket mutatott be, amik a belépő szintű perifériák felhozatalát fogják bővíteni.

76b60727bce1

Az első a K55 RGB Gaming Keyboard. Dizájnját és megjelenését nézve nagyon hasonlít a felsőbb kategóriás K70 szériára. A dedikált világítás, média és hangerőszabályzó gombok is követik a nagy testvér kialakítását és pozícióját, annyi különbséggel, hogy a hangerő növelésére, illetve csökkenésére külön gombok kerültek. E mellett a K55 baloldalára még 6 db dedikált macro gomb is találhatókat is helyeztek. A billentyűzet alatt egy levehető puhafelületű csuklótámasz kapott helyet.

k55_rgb_na_03

Kategóriájához mérten membrános megoldás található a sapkák alatt, de abból is RGB verzió. A klaviatúra  zónás RGB világítást kapott. Szoftver nélkül Fn billentyű kombinációk segítségével egy tucat különféle előre konfigurált világítási mód érhető el. Összesen 12 féle mód és kombináció áll rendelkezésre, amikkel minden zóna más színben tud úszni. Természetesen az olyan gaming extrák, mint a Win lock, anti-ghosting és 1ms-os válaszidő nem marad ki a termékből.

Az Corsair K55 Gaming Keyboard 50 $-tól vásárolható meg EU kiosztásban.

A második a Harpoon RGB Gaming Mouse. A jobb kezes kialakítású egér kényelmes dizájnt kapott. A hosszú gameplay során is kényelmet nyújtó Harpoon oldalai mintás gumírozott felületet kapott, míg a háta puha tapintású bevonatot. Gamer egérként az oldalán található 2 gomb, illetve a gumis és bordázott görgő mögött egy DPI váltó.

a94450151969

A K55 után a Harpoon is kapott RGB megvilágítást. Az egér hátán lévő Corsair logó effektjét a CUE szoftvernek köszönhetően lehetséges több ízben is állítani. Ezzel együtt elérhető az egéren található hat gomb programozhatósága is.

A Harpoon nem súlyozható, viszont elég könnyű, mindössze 85 grammos súllyal rendelkezik. Belsőjében egy optikai szenzor található, ami 250-6000 DPI érzékenységgel bír. A kommunikációt 1,8 m hosszú fonott kábelű USB-n keresztül végzi max 1 ms-os válaszidővel.

harpoon_019

A Corsair Haproon RGB Gaming Mouse 30 $-tól vásárolható meg.

További információkért látogass el a gyártó weboldalára.

Írta: Ficsor Tamás

Hasonló bejegyzések: