bemutatkoznak-az-asus-republic-of-gamers-izgalmas-uj-noteszgepei/2014/03/18

Bemutatkoznak az ASUS Republic of Gamers izgalmas, új noteszgépei

2014. március 18. Kocsis Bence Mobilvilág Hírei

Az ASUS Republic of Gamers (ROG) bejelentette a G750JZ, G750JM és G750JS jelzésű noteszgépek, a játékosok körében különösen nagyra értékelt G sorozat új tagjainak megjelenését. A legfrissebb G750-es modellek 4. generációs Intel Core i7-4700 processzora és vadonatúj, rajongói szintű NVIDIA GeForce GTX 800M grafikus feldolgozóegységei mellett az exkluzív ASUS TurboMaster GPU-túlhajtási technológia garantálja az asztali gépekkel is versenybe állítható játékteljesítményt. A fantasztikus megjelenésű, és a tervezés legelső pillanatától kezdve a komoly játékosok igényeinek figyelembevételével készített alkatrészeket használó G750-es gépek a hordozható játékteljesítmény új mércéi lehetnek.

Az új GeForce GTX 800M sorozatú, akár 4 GB GDDR5 videomemóriával rendelkező GPU-k hihetetlen teljesítményt kínálnak, és az új G750-es modellek – amelyeket a kategória legjobb NVIDIA GeForceGTX 880M GPU-ival szereltek fel – ezt a teljesítményt még tovább tudják fokozni az exkluzív ASUS TurboMaster technológiával. A TurboMaster segítségével a GPU-ból könnyedén és biztonságosan még akár további 5% teljesítmény is kifacsarható – vagyis tökéletes választás akkor, ha minden másodpercenkénti képkocka számít.

G750JZ_Left_S_Open1352

A TurboMaster mellé a kifejezetten az új G sorozatú noteszgépekhez tervezett GPU Tweak segédprogram is jár. A GPU Tweak nem csak megkönnyíti a GPU túlhajtását, de olyan paramétereket használ, amelyek még az elnyújtott túlhajtási kísérletek során is garantálják a hosszú távú stabilitást.

A GTX 800M sorozatú GPU-kba a kétféle kifejezetten a mobil játékélmény javítását garantáló NVIDIA technológia – a Battery Boost és a ShadowPlay – támogatását is beépítették. Az NVIDIA Battery Boost automatikusan kétszer hosszabb akkumulátoros üzemidőt kínál a játékok során, az NVIDIA ShadowPlay pedig lehetőséget teremt a legjobb pillanatok megörökítésére és megosztására – szintén automatikusan. „Az ASUS G750 tovább tágítja a teljesítmény és a stílus határait” – mondta Brian Choi, az NVIDIA vezető termékmenedzsere. „A kiemelkedően gyors, elsöprő játékteljesítményt kínáló GeForce GTX 880M GPU-val ezek az új noteszgépek egészen biztosan a játékok szerelmeseinek vágyálmai lesznek.

G750JZ_Left_Back_Open2

A nagy teljesítményű noteszgépek legnagyobb ellensége a melegedés. Ezért kaptak az új G750-es noteszgépek olyan továbbfejlesztett hűtési megoldást, amely két független, intelligens ventilátor és réz hűtőbordák segítségével gondoskodik róla, hogy a csata hevében is hűvös maradjon, akár az egész éjjel tartó játékmenetek során is. A processzor és a GPU is saját független, nagy teljesítményű hűtőcsöves hőelvezetéssel rendelkezik, amely automatikusan optimalizálja magát a rendszer elvárásainak megfelelően, a játékhoz optimalizált noteszgépek mezőnyében a valaha létezett leghűvösebbé téve a G750-et – és a legdögösebbé is! Talán még ennél is fontosabb, hogy az egyedi, hátsó kivezetésű szellőzési megoldás azt jelenti, hogy a ventilátor zaja a lehető legkevésbé zavaró, miközben a hűtés hatékonysága maximális. A helyzet lehet forró, a G750 soha.

Az új G750 modellek támogatják a legfrissebb 4K/UHD (ultramagas felbontású) képernyők használatát, a Trinity képernyőtechnológia pedig azt jelenti, hogy akár három külső képernyő is csatlakoztatható hozzá egyidejűleg a HDMI 1.4 és a DisplayPort 1.2 csatlakozókkal. Ez nem csak elképesztő többképernyős játéklehetőségeket tartogat, hanem filmnézéskor is jól jön, vagy akár játék közben, háttérfeladatok elvégzéséhez.

A vezeték nélküli hálózat zökkenőmentes használata rendkívül fontos a zavartalan játékhoz; ezért használja a G750 a lehető legjobb vezeték nélküli megoldást: a Killer Wireless-N 1202-t. Ennek kétsávos, két adatfolyamot kezelő MIMO („multiple-input, multiple-output”) kialakítása révén a G750 sziklaszilárd, akár 300 Mbit/másodperces sebességet tud kínálni a 2,4 GHz-es és az 5 GHz-es frekvenciasávon is. A beépített Bluetooth, illetve közvetlen („peer-to-peer”) kommunikációt kínáló Wi-Fi Direct technológia, valamint a játékokhoz tartozó forgalomnak intelligens módon prioritást biztosító Advanced Stream Detect segítségével a G750 felhasználói jókora előnyhöz jutnak.

 

Az ASUS SonicMaster audiotechnológia erejét és a különleges beépített Bass Eye mélysugárzót csatasorba állítva a G750 fenséges 2.1-es hangon szólal meg minden tartományban – rögtön a cselekmény középpontjába helyezve a gazdáját. Az audiobeállítások precíz vezérléséről a ROG AudioWizard öt előre beállított audioprofilja gondoskodik, így bármilyen szórakozáshoz gyerekjáték elővarázsolni a legjobb hangot. A felhasználók saját beállításokat is készíthetnek, amelyeket bármikor azonnal előhívhatnak.

Az ASUS felismerte, hogy a játékosok leginkább a fejhallgatókat szeretik, így az elsöprő hangélményhez olyan nagy teljesítményű, HiFi minőségű erősítőt épített a gépekbe, amelyek a csúcskategóriás, 600 ohmos fejhallgatókat is kezelni tudják.

Az ASUS Republic of Gamers pontosan érti, mire vágynak a játékosok egy noteszgépben, és azt nyújtja. A lopakodó vadászgépek ihlette lapos háztól kezdve a csillogásmentes képernyőn és a nagy, több ujjal kezelhető touchpaden át a csábító, alulról fehér fénnyel megvilágított, egy darabból készült billentyűzetig és a hosszú (2,5 mm-es) billentyűútig a G750 minden ízében azoknak készült, akik a legjobbat akarják.

Hazánkban először a legerősebb, G750JZ modell lesz elérhető, a többi változat később csatlakozik a flottához.

SPECIFIKÁCIÓK 

Processzor

Intel® Core™ i7-4700HQ processzor

Grafikus kártya

 

G750JZ: NVIDIA® GeForce® GTX 880M 4 GB GDDR5 VRAM-mal G750JS: NVIDIA® GeForce® GTX 870M 3 GB GDDR5 VRAM-mal G750JM: NVIDIA® GeForce® GTX 860M 2 GB GDDR5 VRAM-mal

Operációs rendszer

Windows 8.1 (Standard vagy Pro)

Képernyő

17,3 hüvelykes, csillogásmentes Full HD (1920 x 1080), LED háttérvilágítású

Memória

DDR3 1600 MHz, max. 32 GB

Tárolóvariációk

2,5 hüvelykes SATA 1/1,5 TB (5400 rpm) 2,5 hüvelykes SATA 750 GB/1 TB (7200 rpm) 2,5 hüvelykes SATA 750 GB (5400 rpm, SSH) 2,5 hüvelykes SATA 256 GB SSD 2 db 256 GB SSD / 2 db 128 GB SSD (alapértelmezett RAID 0) Két merevlemez-meghajtó támogatása

Optikai meghajtó

DVD-RW Super-Multi / Blu-ray kombináció / Blu-ray író

Kamera

Beépített HD webkamera és tömbmikrofon

Méret

41 x 31,8 x 1,7 ~ 5,0 cm

Súly

4,5 kg (nyolccellás akkumulátorral)

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: