bitfenix-hydra-pro-ventilatorled-vezerlo-teszt/2013/07/12

Bitfenix Hydra Pro ventilátor/led vezérlő teszt

2013. július 12. Kocsis Bence Rendszerhűtés

A házban elhelyezett ventilátorok fordulatszámát többféle módon szabályozhatjuk. Ha az alaplapunk támogatja, akkor szoftveres feszültségszabályozással manipulálhatjuk a fordulatszámot, vagy például a Noctua esetében a mellékelt adapterek segítségével foghatjuk vissza ventilátorainkat. Ideális esetekben például a házon is találunk kihelyezett vezérlőt, de ez a ritkább eset. Egyre több gyártó dolgozik azonban olyan megoldásokon, melyek egy , vagy két meghatóhelynyi panelen keresztül szabályozzák a házba beszerelt ventilátorok fordulatszámát. Ilyen a mai tesztünkben bemutatott Bitfenix Hydra Pro is, melyet a caseking.de juttatott el hozzánk.

Csomagolás és tartalom:

A Hydra Pro csomagolása egyszerű, fekete kartondoboz. A dobozon láthatjuk a benne rejtőző vezérlő fotóját, emellett megtaláljuk a termék specifikációit és főbb jellemzőit.

IMG_3799 IMG_3793

Mint sok Bitfenix termékek Hydra Pro jön csomagolt egy egyszerű fekete kartondobozban. A külső, amely ad nekünk egy képviselete az előlap a vezérlő részleteivel együtt specifikáció és a fő jellemzői. A vezérlő a dobozban egy egyszerű műanyag zacskóban kapott helyet, melyet törésgátló polisztirol borítás fog közre. A mellékelt csavarokon kívül megtaláljuk még az egyszerű használati utasítást is.

A vezérlő:

IMG_3786

A minőség már a vezérlő megérintésekor bebizonyosodik, hisz a panel egy finom gumibevonatot kapott. Az 5 darab csúszka lehetőséget ad arra, hogy szabályozza a vezérlőre kötött ventilátorok fordulatszámát. Bár ez a szabályozható 5 ventilátor nem pontos, hisz minden csatorna 30W-ot tud kezelni, így egy csatornára akár 3-4 ventilátor is csatlakoztatható, ha van megfelelő elosztónk. Ne gondoljuk azonban, hogy a Hydra Pro csupán egy egyszerű ventilátor vezérlő. Akik rendelkeznek olyan speciális Bitefenix ventilátorokkal, melyeken a LED világítás külön vezérelhető, azok most nagyon nagy előnyben lesznek, hiszen a Spectre és Spectre Pro LED-eket ráköthetjük ( pontosan 5 darabot) a Hydra Pro-ra.

IMG_3776 IMG_3784

Ezen sok-sok lehetőség tápellátásáról egy 4 tűs molex tápcsatlakozó gondoskodik, melyet a tápegységre közvetlenül tudunk csatlakoztatni. A mellékelt ventilátor, illetve LED kábelek kellő hosszúságúak ahhoz, hogy minden szükséges helyre odaérjenek.

IMG_3778 IMG_3780

Első ránézésre a vezérlő panelje egyszerűnek tűnik, és valóban az is, erre törekedtek a készítők. Mindössze az 5 csúszka, egy állapot jelző és egy LED ki/be kapcsoló található a panelen.

bitfenix

Specifikációk:

Anyag: Acél, műanyag
Méretek: 147 x 43 x 67 mm
Méret szabvány: 5.25" meghajtó
Csatornák: 5
Watt / csatorna 30 W
Ventilátor LED csatlakozók: 5 (kompatibilis a Bitfenix Spectre / Spectre Pro ventilátorokkal)
Tápellátás: 4 pin Molex
Extrák: Softouch ™ vezérlés, ventilátor-LED állapotjelző

A Bitfenix Hydra Pro kicsivel 9000 forint feletti áron vásárolható meg hazánkban.

tetszett

Bitfenix Hydra Pro

caseking

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: