call-of-duty-black-ops-iii-a-jovo-haboruja-elkezdodott/2015/11/14

Call of Duty Black Ops III - A Jövő háborúja elkezdődött.

2015. november 14. Teszt mathy PC

Ha november, akkor új Call of Duty. Idén a Treyarch elkészítette a Call of Duty: Black Ops harmadik részét, melyben sem lesz hiány a zombikból, remek multiplayer élményekből és persze a tovább vitt szóló kampányból sem. Apropó szóló kampány, immáron 4-en össze ülve is vihetjük a játék single player részét, de mindent csak szép sorban...

2015-11-13_00018

A történet szerint 2065-öt írunk, így újabb 40 évet ugrottunk a Black Ops II. óta. A haditechnika újabb magasságokba emelkedett, mely az áthatolhatatlan légvédelemben csúcsosodik ki, így a légi csapás szóba sem jöhet. Ebben az időben, aki be szeretne törni az ellenséges vonalak mögé, annak a szárazföldön kell valami nagyot alkotnia, például egy maroknyi szuper technológiával felszerelt elit csapattal. Főhősünk a történek kezdetekor egy egyszerű katona, akinek megváltozik az élete abban a pillanatban mikor egy az egyben szembe kerül egy robottal, aki kis híján megöli. A súlyos sérülésekből csak úgy képes felépülni, hogy fizikai és mentális tekintetben is komoly beavatkozáson megy át. Az addig egyszerű katonából egy szuperkatona jön létre és csatlakozik a hasonló "kiváltságokkal " rendelkező kis csapathoz.

Itt meg kell említeni, hogy először a COD játékok történetében lehetőségünk van férfi  és női karakter közül választani. Fontos azonban, hogy a két karakter között semmiféle tulajdonságbeli eltérés nincs, így maximum az átvezető jelenetekben vesszük észre, hogy melyiket is választottuk.

Karakterünk az átalakítást követően emberfeletti képességekkel fog rendelkezni. Képes lesz hatalmasakat ugrani, tud futni a falon, képes szkennelni az emberek emlékeit, rá tud kapcsolódni bármilyen számítógépes rendszerre, emellett átvehetjük az irányítást az ellenséges robotok, ágyúk felett. A testhőt felhasználva az ellenségeket akár a fal mögött és sötétben is láthatjuk, utóbbiban egy az infravörös-höz hasonló tartományban látható fény lesz segítségünkre, magyarul bezöldül a képernyő és minden ellenség, aki bizonyos távolságon belül van, a radar segítségével látható.

001

Már említettük, hogy az általunk kiválasztott karakternek nincs speciális képessége, így azt nekünk kell a játék során felépítenünk, úgy ahogy a fegyvereinket is fejleszthetjük. Ezeket a fejlesztéseket Co-op módban társaink is megkapják, azaz a legfejlettebb tulajdonságait kapja meg mindenki. A  játék nehézségérő csak annyit, hogy az AI nagyon statikus. Nem agyalják túl az ellenfelek, ha jó helyre bújunk, csaphatunk bármekkora zajt, nem fognak utánunk jönni. Ha egymás után háromszor leszednek bennünket, akkor a negyedik alkalommal is ugyanonnan kell a halálos lövésre számítanunk, így azért nem olyan nehéz. Co-op módban az ellenfelek száma megtöbbszöröződik, de komoly kihívást csak a legnehezebb fokozatok jelenthetnek. A pályák eléggé változatosak, hisz bejárjuk szinte az egész világot. Éjszakai portyázás, küzdelem a szakadó esőben a több száz km/h-s széllel, barangolás a városban, tehát lesz minden.

005 006
002 003
004
.

A kampány módban lesz lehetőségünk gyakorlásra, melyek a pályák között helyszínként szolgáló főhadiszálláson hajthatjuk végre. Itt egy székben ülve egy virtuális gyakorlótéren találjuk magunkat, ahol kipróbálhatjuk a fegyvereket, gyakorolhatjuk az ellenség kiiktatását.

Két videó az kampány módból:

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=8LfuG6p5sHw[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=cuC_Tags1sA[/youtube]

.

Multiplayer

A többjátékos mód sokkal izgalmasabb és hosszabb szórakozást jelent, mint a fent említett kampány. Aki játszott a BETA változattal az már megcsodálhatta a Black Ops III. multiplayer játékmódját. Nem egy Battlefield, így tehát nagyon taktikázni sincs értelme, helyünk sem lesz olyan nagy,  mert nincsenek nagy pályák benne, viszont a dupla ugrás a falon futás mind mind érdekessé tud tenni egy-egy meccset! A Treyarch nagyon jól megalkotta ezeket a pályákat, változatosak és a tapasztalt játékosok néhány régi pálya újragondolásával is találkozhatunk. Az alapjátékban 12 pálya található meg, név szerint: Aquarium, Breach, Combine, Evac, Exodus, Fringe, Havoc, Hunted, Infection, Metro, Redwood, Stronghold oh és persze ne felejtsük el a Nuk3town pályát sem, ami egy modern technológiának megfelelő frissítést kapott, így kiélvezhetjük ott is a falon futás és dupla-ugrás képességét! 9 féle kaszt közül választhatunk: -Ruin -Outrider -Prophet -Battery -Seraph -Nomad -Reaper -Spectre -Firebreak

Ezek a karakterek mind mind más képességekkel bírnak. például Ruin-nek egy "gravity spikes" nevű fegyvere van, ami akkor aktiválódik, ha a Q betűt lenyomjuk. Ekkor lecsap a földre és minden ott levő ellenséget leterít. Outrider-nel például egy sparrow nevű íja van. Ezekkel a speciális képességekkel még változatosabbá lehet tenni a többjátékos élményt. A multiplayer mód összesen 10 játékmódot tartalmaz, melyek név szerint: Team Deathmatch, Free-For-All, Domination, Demolation, Kill Confrimed, Hardpoint, Capture the flag, Search & destroy, Uplink és a Safeguard. Hardcore módban Team Deathmatch, Free-For-All, Search & destroy és a Capture the flag található. Van egy bizonyos "bónusz" mód, ahol Gun game, Ground war, Mecenary Moshpit és Chaos Moshpit között választhatunk.

A fent leírtakból is látszik, hogy kimondottan sokféle játékmód található a játékban, így biztos hosszú-hősszú időre nyújt majd megfelelő kikapcsolódást, hisz a változatosság nem ad esélyt arra, hogy beleunjunk.  Továbbra is 6 és 12 fős meccseket lehet vívni, kivéve a Ground war, ez az egyetlen, ahol 12 és 18 fő lehet egyszerre a virtuális harcmezőn. Amit 2016 első negyedévétől majd mi magunk is alakíthatjuk, ugyanis jön hozzá a hivatalos módkészlet, amivel további lehetőségek állnak majd rendelkezésre.

2015-11-12_00003

2015-11-13_00017

Zombi mód

Ha Treyarch, akkor az élő halottaknak ott a helyük a játékban. Most először kapott különálló XP rendszert a zombi mód. Továbbra is 4 fős coop csapatokban tudjuk teljesíteni a pályákat, de akár egyedül is nekimehetünk a zombi seregnek, de azért többen, a  haverokkal összeülve az igazi élmény.

Az előző részekhez képest gyakorlatilag nem változott semmi, de mégis megkapó a játékmód, olyan élményt nyújt ami igazán magába szívja a játékost. Lehetőségünk van felvenni a pályákon bizonyos "szuper képességeket" amik néhány másodpercig halhatatlanná tesznek, illetve kapunk 2 csáphoz hasonló "kezet" amivel könnyedén le tudjuk vadászni a zombikat. 4 főhőst kapunk, 4 külön történettel. Lesz egy boxoló, egy, az 1930-as évekbeli lecsúszott zsaru, egy mágus és egy táncosnő, akiket Ron Perlman, Neal McDonough, Jeff Goldblum, és Heather Graham alakítanak.

2015-11-13_00004

2015-11-13_00008

Összességében a Black Ops III nem lett egy rossz játék! A Grafika rendben van, amilyen gyönyörű részletes a kidolgozás  az egyik pályán, olyan komoly modellezésbeli hiányosságok vannak egy másik helyszínen. Annak ellenére, hogy középkategóriás konfiguráción is élvezhető a játék a magas, és ultra magas beállítások sok FPS-en történő élvezéséhez nem árt egy komoly erőmű beszerzése. A hangzásvilág terén pozitívak a tapasztalataink, mind a fegyverek hangja, mind a zenei aláfestés nagyon hangulatossá teszi a Black Ops III-at. A játék pörgős, ennek ellenére szavatossága elég jónak mondható, a rengeteg játékmódnak köszönhetően, amit ha megfűszerezünk a fent említett módkészlettel, akkor garantálható, hogy a szabadidőnk kihasználásával jó darabig nem lesz probléma.

A játék minimális rendszerkövetelménye:

  • Operációs rendszer: Windows 7 64-Bit / Windows 8 64-Bit / Windows 8.1 64-Bit
  • Processzor: Intel® Core i3-530 @ 2.93 GHz / AMD Phenom II X4 810 @ 2.60 GHz
  • Memória: 6 GB RAM
  • Grafikus kártya: NVIDIA GeForce GTX 470 @ 1GB / ATI Radeon HD 6970 @ 1GB
  • DirectX: Version 11
  • Hálózat: szélessávú Internet kapcsilat
  • Merevlemez: 60 GB szabad hely
  • Hangkártya: DirectX kompatibilis
Harcra fel, találkozunk a harctéren!

A játékszoftvert a konzolvilág biztosította számunkra:

konzolvilag_logo  

Írta: Teszt mathy

Hasonló bejegyzések: