chs-partnernap/2013/09/20

CHS partnernap 2013 - ott jártunk!

2013. szeptember 20. Kocsis Bence

Szeptember 6-án került megrendezésre a már szokásosnak számító CHS partnernap, idén a rendszerigény.hu is jelen volt Lótos Zoltán (gamepc.hu számítástechnikai webáruház) jóvoltából. Ezúton is köszönjük neki (Én személy szerint is) a lehetőséget és reméljük lesz még hasonlóra lehetőség.

Nézelődtem a net kusza világában, vajon miket írogatnak mások a partnernapról... Nem fogom hasonlítgatni a rendezvényt semmihez sem és nem fogok itt semmilyen versenyről sem beszélni, mivel a maga nemében mindenképpen egyedülálló. Igyekszem tehát a saját tapasztalataimat megosztani veletek. Illetve igyekszem időrendi sorrendben haladni.

Akkor vágjunk is bele:

„A CHS Hungary Kft. a magyar számítástechnikai piac legnagyobb disztribútora, 1999 óta jegyzik Magyarország TOP-200 vállalata között. Kínálatunk felöleli az IT-piac minden jelentős ágát, A-tól Z-ig. Legfontosabb értékeinknek a meglévő partnereinkkel való hosszú távú üzleti kapcsolatok fenntartását, új vagy leendő ügyfeleinkkel kialakítandó együttműködéseinket, valamint jól képzett, hozzáértő munkatársainkat tekintjük.”

(forrás: www.chs.hu)

060

A rendezvényen több, mint 40 IT gyártó képviseltette magát, rengeteg mindent állítottak ki, szinte mindent ami a szem és szájnak ingere. 9 órától kezdődött a rendezvény és a különböző előadások, a gyártók szinte 20 percenként váltották egymást legfeljebb 5 perces szünetekkel. Az újdonságaikról, egyediségeikről beszélve. Néha azért akadt némi technikai malőr, de nem hiszem, hogy akad olyan rendezvény amelyiken ne lenne. Persze így csúszik sok minden, de nem hiszem, hogy ez érdekes lenne.

Nekünk csupán néhány előadásra sikerült bejutni mivel azért látnivaló volt bőven.

Az első előadás amint sikerült elcsípnünk a HP „Őszi termék újdonságok a HP asztali PC és notebook kínálatban” címet viselte Kajdi Károly előadásában. Láttam jó pár ismerős megoldást a noteszeiken.

010

Második előadás blokkunk 11 órakor kezdődött (Dell, LG kombó) „A Dell újdonságai a Commercial területen” itt jobbára vállalatokhoz, kisvállalatokhoz szánt PC-kről volt szó.

052

Majd az LG képviseletében a 21:9-es képarányról volt szó és, hogy konkrétan kiknek ajánlják (pl. grafikusok)

Ebéd után az Asus és a Gigaset előadását választottuk. Gyepes Máté (Matteo, hátha valakinek így ismerősebb) az Asus Pro-ról beszélt nekünk szűk 20 percben. Gigaset-től pedig Deák Ferenc „kápráztatott el” minket otthoni és üzleti telefonokkal. (Tudtátok, hogy Gigasetnek van érintőkijelzős otthoni telefonja?)

031 041

IMG_20130906_155640

Sajnos a HP nyomtatóktól szóló előadást szinte lekéstük Mayer János és egy hölgy (sajnos a név nem maradt meg). Garami Ákos a Gigabyte képviseletében bemutatta a már általunk tesztelt Gigabyte G1 Sniper 5 s1150 új Haswell processzorokat támogató alaplapjukat, hosszasan ecsetelve a hangkártya tudását, illetve az innovativ megoldásokat is ezzel a prémium kategóriás alaplappal kapcsolatosan, amely az ASUS Maximus VI Extreme babérjaira szeretne törni.

025

Az MSI-t Bordás Áron képviselte,az előadáson.Az MSI Gaming szériája került bemutatásra, esélylatolgatással, hogy halott-e a PC-s játék platform.A válasz hogy a PC köszöni még mindig piacvezető a játékok futtatása terén.Bemutatásra kerültek az s1150 új Haswell processzorokra épülő alaplap család.

IMG_20130906_092315 IMG_20130906_092323
IMG_20130906_092353 IMG_20130906_092432

A nap zárásaként pedig a Nagy Levente és Tóth András Mihály beszélt nekünk a windows 8.1-re való átállás fontosságáról és az Office 365 előnyeiről.

A CHS felkészült az őszi-téli újdonságok piacra vezetésével, ez a rendezvényből is látszott.Mini IFA-nak is nevezték a felvonultatott újdonságok és az előadás szám miatt.

fotók: Lótos Zoltán , CHS galéria

A rendezvényen részt vett és a beszámolót készítette:  Gosztonyi Adorján (Nosferr)

Írta: Kocsis Bence