computex-2015-a-cooler-master-bemutatta-mastercase-szamitogephazat/2015/06/02

Computex 2015 - A Cooler Master bemutatta MasterCase számítógépházát

2015. június 02. Kocsis Bence

A Cooler Master bejelentette MasterCase piacra dobását, amely a világ első midi méretű moduláris tornya, külső bővítési lehetőséggel. A MasterCase egy olyan ház család előhírnöke, amely páratlan felügyeleti lehetőséget biztosít mind a kialakítás, mind a funkció felett. Az inspirációt a MasterConcept biztosította, amely egy forradalmian új koncepció, a Cooler Master központi, taipei-i irodája által kifejlesztve.

“A MasterConcept egy olyan víziót képvisel, amely szerint minden felhasználó PC-jének egyedinek kellene lennie, és ez az első lépés az támogatóink, rajongóink és a cégünk közötti kapcsolat új alapokra való helyezésében.” mondta el PS Tang, a Cooler Master vezérigazgatója. “A MasterConceptet az a forradalmi elképzelés ihlette, hogy a külsőnek és a belsőnek is modulárisnak kellene Lennie. A MasterCase képviseli a gerincét ennek a technológiai újhullámnak.”

A MasterConcept és a MasterCase új utat mutat a PC-k kialakítása, gyártása és használata során. Ennek a megvalósulása a FreeForm. A Cooler Master azt szeretné, ha a felhasználók teljesen kontrollálni tudnák házuk kinézetét és működését. A FreeForm ehhez a koncepcióhoz kínál lehetőségeket. A ház külseje változtatható a cserélhető panelek és ajtók segítségével, amelyek mellett páratlan rugalmasságot biztosít a midi ház belső kialakítása is.

A Computex 2015-ön bemutatkozó Cooler Master MasterCase 5, egy 460mm-magas moduláris torony amely három változatban lép majd piacra: MasterCase 5, MasterCase Pro 5 és MasterCase Maker 5.

MasterCase 5 Side MasterCase 5 Front
MasterCase Pro 5 Interior MasterCase 5 Interior.

A felhasználók választhatják a MasterCase 5-öt dupla felső fogantyúval és normal ajtóval, vagy a MasterCase Pro 5-öt emelt, perforált tetővel, vagy a karcsú vonalakkal rendelkező, tömör tetővel és alsórésszel, nyitott ventilátoros elülső ajtóval, a MasterCase Maker 5-öt.

A MasterCase-ben alkalmazott FreeForm képessé tesz egyetlen házat arra, hogy különböző konfigurációknak adjon helyet és a felhasználóknak lehetőségük legyen a bővítésre anélkül, hogy új házat kellene vásárolniuk. Az egyedi clip-és click panel, valamint a FreeForm elősegítik a vertikális állítást, a meghajtókeretek eltávolítását, így különféle konfigurációk, mint otthoni szerver, folyadék-hűtéses munkaállomás vagy játékos rendszer kialakítását, akár két slot-os extra hosszú grafikus kártyával is.

MasterCase Pro 5 FreeForm Modularity System

Írta: Kocsis Bence