computex-2016-a-corsair-is-bemutatott-par-erdekesseget/2016/06/02

Computex 2016 - A Corsair is bemutatott pár érdekességet

A héten zajló Computexen természetesen a híres neves Corsair is jelen volt és egy pár szemrevaló fejlesztést mutatott be a látogatóknak.

A termékek közül talán a legérdekesebb az új típusú ML Pro és ML Pro LED ventilátorok, melyek Magnetic Levitation, azaz mágneses lebegéses technológiával vannak ellátva. A gép bekapcsolásakor hűtő lapátjai és azokat tartó középső rész elemelkedik és a gép lekapcsolásáig lebegő állapotban kavarja a levegőt. Természetesen az új megoldás célja a zajszint minimalizálása, valamint a súrlódó elemek csökkentése, így növelve az élettartamot.. Az új fejlesztésű ventilátorból 120 (ML120) és 140 (ML140) mm-es méretben lesz elérhető. Aki a LED megvilágításút szereti az ebben sem fog csalódni ugyanis kék, vörös, és fehér LED-es típusok is megvásárolhatóak lesznek. A PWM vezérlésű ventilátorok 400-2400 RPM fordulatra képesek.

corsair-fans-720x720

Ha a Corsair-ről van szó akkor nem maradhatnak el a RAM-ok. A gyártó bemutatta két új modulját a Dominator Platinum Special Edition-t és a Vengeance LED-et, melyek DDR4-es RAM-ok. Természetesen mind két típus világít, de a Vengance-et jobban testre lehet szabni, mivel szoftveresen vezérelhető és külön kábel sem kell hozzá. Mindkét modul Samsung memóriachipekre épül. A Dominator 3,2 GHz, míg a Vengance akár 4,3 GHz-en is pöröghet.

corsair-vengance-720x720

Megjelent az nVidia GeForce GTX 1080, így az MSI-al újra összeült a gyártó, hogy újabb hibrid hűtésű kártya szülessen. Az előzetes hírek alapján a kártya teljesítményével nem lesz panasz. A hibrid hűtésnek hála pedig a magasabb órajeleket több ideig tudják a felhasználók élvezni.

corsair-msi-720x720

Végül pedig a gyártó egy új házzal is készült, melyet a Carbide 400-as családba szánnak. A 400C-ről már korábban tudósítottunk, az új ház csak színben tér el a másik kettőtől.

corsair-carbide-400c-case-36-720x480-c

A legtöbb termék az év harmadik negyedévében debütálhat.

Írta: Ficsor Tamás