corsair-vengeance-lpx-es-dominator-platinum-ddr4-memoriak-bejelentve/2014/08/15

Corsair Vengeance LPX és Dominator Platinum DDR4 memóriák bejelentve

2014. augusztus 15. Kocsis Bence Memória hírek

A Corsair bejelentette a Corsair Vengeance LPX és Dominator Platinum memóriák nagysebességű DDR4-es változatát. Az új generációs memóriák a nagyobb DRAM sávszélességnek, a kisebb energiafogyasztásnak és a nagyobb megbízhatóságnak köszönhetően a számítógépek teljesítményének optimalizálásában még nagyobb szerepet kapnak.

A Corsair Vengeance Dominator Platinum DDR4 memória készletek az alaplapgyártó partnerek (ASUS, AsRock, MSI, EVGA, Gigabyte) irányadásait is figyelembe véve kerültek kifejlesztésre, így az XMP 2.0 profiloknak köszönhetően könnyebb, megbízhatóbb overclocking teljesítmény érhető el az Intel X99 platformon.

A Vengeance LPX memória alacsony profilú megoldás, mely hűtőbordája tiszta alumíniumból készült a gyorsabb hőleadás céljából, a nyolc rétegű PCB pedig jobban tolerálja a hőt. A memóriakészletek fekete, piros, fehér és kék színben lesznek elérhetőek, így a játékosok és modderek saját stílusuknak megfelelő memóriákat választhatnak.

vengeanceLPX

A DDR3-as memóriákhoz hasonlóan az új Dominator Platinum DDR4 memória is egy feltűnő jelenség. A szabadalmaztatott DHX technológiának köszönhetően alacsonyabb működési hőmérséklet lesz a jellemző. A modulok tetején található fénycsövek színe testre szabható.

corsair_DDR4

Vengeance LPX és Dominator Platinum DDR4 specifikációk:

  • Unbuffered DDR4 SDRAM in 288-pin DIMM
  • Modulok mérete: 8 GB (2x 4 GB), 16 GB (4x 4 GB), 32 GB (4x 8 GB) és 64 GB (8x 8 GB)
  • Memiria órajele: 2666 MHz, 2800 MHz, és 3000 MHz
  • Intel XMP 2.0 (Extreme Memory Profile) támogatás

Mi is a DDR4 memória?

  • A DDR4 gyorsabb: A DDR4 memóriára nagyobb sávszélesség (2133 MT/s) jellemző, mint a DDR3 memóriára (1600 MT/s). Az erre optimalizált játékok gyorsabban töltődnek be.
  • A DDR4 sokkal kevesebb energiát használ és kevésbé melegszik. Minden új generációs CPU  és GPU architektúra energiafogyasztása és hőmérséklete egyre fontosabb, így a memóriáké is. A DDR4 memóriák 1.2V-on működnek ellentétben a DDR3 1,5V-1,65V-os működésével.
  • A DDR4 memória modulok nagyobb méretben érhetőek el. A DDR3 memóriák 8 GB-osak lehetnek, ami standard alaplap esetében 32 GB rendszermemóriát enged maximálisan. Akár már 2015-ben találkozhatunk 16 GB-os DDR4 modulokkal...

[youtube]

#t=56[/youtube]

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: