cristiano-ronaldo-miatt-bajba-kerulhet-az-ea/2017/06/21

Cristiano Ronaldo miatt bajba kerülhet az EA?

2017. június 21. Kocsis Bence

Az Európa-bajnok, Bajnokok Ligája-győztes, Aranylabdás megasztár, Cristiano Ronaldo méltán érdemelte ki, hogy a FIFA 18 reklámarca legyen. Néhány napja azonban olyan pletykák kaptak szárnyra, hogy a portugál klasszis a nyáron elhagyja a Real Madrid csapatát. Ha ez megtörténik, akkor az esemény hatással lehet magátra a játékra is.

Milyen szerepe van Cristoano Ronaldonak a FIFA 18-ban?

Az Electronic Arts a FIFA 18 teljes marketingét Cristiano Ronaldo köré építette:

  • Ronaldo nem csak a játék borítóján fog szerepelni, hanem egy speciális kiadás a Cristiano Ronaldo Edition is kiadásra kerül. Természetesen minden esetben a Real Madrid mezében szerepel a játékos.
  • Ő az első olyan játékos, akinek a mozgását az EA lemásolta és átültette a játékba (természetesen több játékos egyedi mozgása is fellelhető lesz a FIFA 18-ban)
  • Cristiano Ronaldo fontos szerepet tölt be a sztori módban, ugyanis Alex Hunter célja, hogy Ronaldóval együtt játszhasson a Real Madridban.

Mit jelenthet Ronaldo átigazolása a FIFA 18-ra nézve?

Ha Cristiano Ronaldo a nyáron elhagyja a Real Madridot, akkor a The Journey teljes történetét át kellene írni, ugyanis az átigazolás miatt Ronaldo és Alex Hunter nem focizhat majd a Real Madridban. Ennek eredményeképp Alex Hunternek más célt kell választania.

PREVIEW_SCREENSHOT3_151252

Ezen felül minden borítót és DVD-re (Blu-Ray lemezre) nyomtatott Ronaldo képet meg kell változtatni. Ez persze már aláírt szerződésekbe ütközik, nem csak Ronaldo miatt, hanem a Real Madrid miatt is, hisz a csapat szerelése lenne látható milliónyi lemezen és borítón, ami valljuk be, komoly marketing értéket képvisel.

Fifa-18-Ronaldo-Edition

Nem veszélve a videókról, előzetesekről, amiket az EA nagy munkával elkészített és közzétett. Mondanom sem kell, hogy minden összeállításban valamilyen formávan feltűnik Cristiano Ronaldo, Real Madrid mezben.

Egyáltalán, mekkora az esély arra, hogy Ronaldo eligazol?

Nem hinném, hogy Ronaldo el fogja hagyni a nyáron a Real Madrid csapatát. A kirobbant 14,76 millió eurós adócsalás gyanúja okozta bizalomvesztés (Ronaldo nehezményezi, hogy a klubtól nem kap kellő segítséget a probléma megoldásában) miatt Ronaldo eltávolodhat klubjától, ami egy eligazolást eredményezhet. Másrészt Ronaldo 2021-ig szóló szerződéssel rendelkezik és a záradékban 1 milliárd eurós összeg szerepel arra az esetre, ha a szerződét fel kellene bontani (Kicker-től származó információ). Természetesen Ronaldo meg fogja találni a módját annak, hogyan hagyja ott a klubot, ha valóban azt akarja...

Nehezíti a dolgot, hogy a spanyol átigazolási piac szeptember 1-ig lesz nyitva, ami elég közel van a megjelenéshez, így addigra biztosan el kell végezni a szükséges módosításojat a játékban és marketing téren is....

   

Írta: Kocsis Bence