e3-2013-folyamatosan-frissitjuk/2013/06/11

E3 2013 0. nap - Microsoft, EA, Ubisoft, Sony konferenciák

2013. június 11. Kocsis Bence

Már javában zajlanak az E3 konferencia eseményei, melynek információit folyamatosan frissítjük...

Microsoft Konferencia:

A konferencia rögtön egy új Metal Gear Solid 5 trailerrel kezdődött. Igen hangulatosra sikeredett.

Új, kisebb és laposabb Xbox 360 bejelentve, mától már kapható.

World of Tanks xbox 360 edition bejelentve. Ingyenes lesz az Xbox Live Gold-al rendelkező felhasználóknak.

Megmutatták a Max the curse of brotherhood-ot.

Megmutatta foga fehérjéta Dark Souls 2-is. A játék Xbox One-ra jelenik meg.

Ryse: Son of Rome gameplayt mutatott be a Microsoft. Érdekes játék lesz a Crytek jóvoltából:) A harcrendszer meglehetősen jóra sikeredett, ezt a kiváló grafika csak fokozza. A játékot a Crytek fejleszti, nem csoda hogy ennyire jónak igérkezik. Szomorú hír, csak Xbox One-ra érkezik.

Killer Instinct trailert mutatott a microsoft. A játék szintén Xbox ONE exkluzív.

Sunset Overdrive bejelentés. Egy érkeses SandBox játék az új xbox-ra, melyben igen furcsa szörnyek ellen kell küzdenünk.

Forza 5 BEMUTATÓ!!!! A microsoft megmutatta az új forza foga fehérjét is. Már mi is kíváncsian vártuk a játékot. A Grafika nagyon ott van. Reméljük hogy az Asetto Corsa elhozza nekünk azt az élményt, amit az új Forza fog. Az ellenfelek ezentúl nem mesterséges intelligenciák lesznek, igazi játékosok ellen fogunk játszani. Legalábbis elméletben. A gyakorlatban az Xbox figyelni fogja azt hogy hogyan versenyzünk, ezzel fejleszteni fogja az ellenfelek mesterséges intelligenciáját. Sőt,  nem csak hogy megjegyzi a versenyeinket, még más játékába futamába is bekerülhet a karakterünk, ami a mi szokásainkat figyelembe véve fog versenyezni egy másik játékossal valahol a világ másik pontján. Érdekes lesz, az biztos.

Minecraft bejelentés Xbox One-ra. Nagyobb szabadságot kapunk mint az xbox 360-as verzióban.

A Quantum Brake is végre felfedte magát. Igen érdekes időmegállítós dolog van a játékban. A grafika szerencsére itt is arat. A játék mellé egy TV show is érkezni fog, így próbálják meg kiterjeszteni az élményt, és összekötni a TV-zést a játékkal.

Egy érdekes játékot mutatott be a Microsoft. A játék a D4 nevet viseli.

A Project Spark nevű sandbox játékot is ma jelentették be. A Google Glass segítségével különböző objektumokat emelhetünk magunk köré. Csak a kreativitásunkon múlik, hogy miket valósítunk meg a játékban. A bemutató során például a játékost egy kő pet követte, amit később hatalmas harci robottá alakított, de lehet itt földdarabot használni szörfözésre, meg tűzgolyóval lávafolyamot csinálni.

Xbox Live bemutatót láthattunk. Hmmm..... Windows Metro. Megint találkozunk :) Egy Killer Instnict csatát láthattunk, ezzel demonstrálják az új Live funkciókat.

Microsoft pontokat rendes pénzre váltották le. Ezt már előre lehetett tudni.

Crimson Dragon bemutatva. Egy sárkányt irányítva kell a másvilágra segítenünk az ellenséges szárnyasokat.

Dead Rising 3 hivatalosan is bejelentve! Végre egy jó kis zombis játék. Nyitott világ, rengeteg fegyverrel, és azok kombinálási lehetőségével, különböző járművekkel, és rengeteg-rengeteg zombival. Ez a cím is xbox exkluzív.

Witcher 3 gamepley-el nyűgöz le minket a Microsoft. A grafika nagyon üt.

Battlefiled 4! Úgy látszik jönnek a jobbnál jobb bemutatók. Kicsi bakit láthattunk, hisz a videóbejátszás nem nagyon akart elindulni. Végül ezt is sikerült megoldaniuk. :D Szerencsére a DICE újra egy ütős FPS-t dobott össze. Na ezt űberelje a COD. Grafikában nem igen fogja felülmúlni. A küzdelem a tengeren zajlik, micsoda rombolhatóság. A vadászgépek sorban csúsznak le az anyahajóról, egyenesen a fagyos tengerbe. A gameplayen meglátszik hogy a Danger Close keze is benne volt a dologban. Végre a víz is jól néz ki, mi történt a DICE-al? :D

Below, egy új Indie játék bemutatva.

A Microsof öt stúdiót karolt fel, akik majd szorgosan gyártják nekik a különböző AAA-s játékokat. Legalábbis ez a terv. Az egyik ilyen cég a Black Tusk Studios, akiknek az első játékából még csak egy nagyon rövid kedvcsinálót mutattak be. Lopakodós, kémkedős, halkan gyilkolós játéknak tűnik, de megjelenésre alighanem még egy jó darabig nem számíthatunk.

Bemutatták az új HALO-t!!!! Természetesen a játék FullHD-ben 60FPS-el fogfutni.

Az új xbox novemberben jelenik meg: 499 eurós vételáron szerezhetjük be.

Bemutatták a Respawn új játékát. Titanfall. Egy új játék Xbox One-ra és Windows-ra. Egy érdekes multiplayer játékkal van dolgunk. Természetesen jó értelemben. Van egy kicsi HAWKEN-es beütésea játéknak, de ezt nézzük el az ex Infinity Ward fejlesztőknek.

Vége az Xbox bemutatónak.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fSXicnwHgss[/youtube]

Electronic Arts Konferencia:

El is kezdődött az EA előadása, nyitásként láthattuk a Plants vs. Zombies Garden Warfare trailer videóját, már az elején megteremtve a jó hangulatot.

Bemutató videó következett utána, a videóban jól látható, hogy egy teljesen új Plants vs. Zombiest kapnak a játékosok mint amit eddig megszokhattunk. A PopCap vezetője, John a színpadon. Teljesen átdolgozott játékot kapunk, amely Xbox One és 360 gépekre jelenik meg, Frostbite 3 motorral, cooperatív móddal, multiplayerrel,  TPS nézőponttal. A játék végén egy főellenséget kell megölnünk Címben Modern Warfare szerepel, kis paródia a COD sorozatnak.

Itt a Titanfall, a Respawn akciójátéka! Vince Zampella elmondta, FPS játékot kapunk, robotok ellen kell harcolnunk, tartalmaz multiplayert is.

Need for Speed: Rivals! Ismét a Next Gen konzolokon a hangsúly. A videó mondanivalója még mindig ugyan az mint az előző részeké, vannak a versenyzők és a zsaruk, természetesen mi vagyunk a körözött személyek. A hangsúly a Singleplayer a Co-op és a Multiplayeren van. Frostbite 3 motor, havas helyszín, rendőrautók, helikopterek, halálos tempó, sunyi útzárak. Mintha láttuk volna már ezt a játékot.

Persze ha már NFS akkor az NFS filmről is kell beszélni, a színpadon Aaron Paul a Breaking Bad sztárja, az NFS film főszereplője mesél a filmről. Rövid bemutatót is kapunk a 2014-ben megjelenő filmről.

Aarin Flynn a színpadon, és beszél a Dragon Age 3. részéről a közönségnek. A megjelenés nem mostanában várható, 2014 ősze. Persze nem maradhat el itt sem a Trailer videó. Dragon Age: Inguisiton, komor sítul, a gonosz ismét készülődik, háború, várostrom, a sötétség közeleg.

Bemutatkozik az NBA 14-is. Az EA Sports fejlődéséből láthattunk rövid videót. Andrew Wilson beszél az új címekről, a fejlesztésről, fejlődésről. Az új konzoloknak köszönhetően a fizika is változik, végre nem lesz odaragasztva a labda a kezünkhöz, lábunkhoz.

Madden NFL 25, újítás egyből a player sense, így a játékosok az adott helyzetnek megfelelően viselkednek, bár ez majd úgyis a kipróbálásnál fog eldőlni, hogy mennyire is működik ez az új fícsör.

FIFA 14 a kivetítőn, a képsorok alatt a Barcelona sztárjai mesélnek többek között Messi, Pique, Iniesta és még sokan mások.  Matt Bilbey mutatja be a játékot, persze Next Gen konzolon, így a PC-sek amit láttak a videóból ne várják, hogy ugyan ezt kapják vissza számítógépükön is. Új motor a konzolra, így követhhetőek lesznek a játékosok reakciói, új fícsör: pro instinct. Az újításoknak köszönhetően még életszerűbb cseleket vethetünk be. A FIFA 14 Xbox One-ra és PS4-re is megjelenik idén ősszel.

UFC.  Új játékot köszönthetünk, Wilson beszél magáról a sportágról, férfis mókának tűnik! Dana White az UFC elnöke tart beszédet, és már látjuk is az első trailert. A mesterséges inteligenciát MMAi-nak nevezik meg a készítők. A technológia lehetővé teszi, hogy szinte érezzük a pofonokat az arcunkon, lehetővé teszi, hogy egy rúgásnál vagy ütésnél a test is eldeformálódjon. 2014 tavaszán jelenik meg a nextgen konzolokra!

És elérkeztünk talán a legjobban várt címre az Electronic Arts előadásában, ami nem más mint a Battlefield 4! Az új BF dinamikus környezetet kínál a háború mindenhol érezhető és megfigyelhető, földön, vízen, levegőben. Visszatér a BF3-ból kihagyott Commander mód amit számítógépen vagy hordozható eszköz segítségével terelgethetjük csapatunkat. A bemutatót 64 fős szerveren mutatják be a sanghaji multiplayer pályán. Az egyik csapat helikopterrel, vagy egyéb járművel érkezik a metropoliszba, a helikopter leszáll és innentől onthatjuk is az ólmok az ellenségbe, foglalhatjuk el a pontokat. A rombolhatóság csak úgy mint a 2 éve megjelent játékban itt is előtérbe kerül. A parancsnok kiosztja a feladatot, végrehajtjuk, megyünk tovább. A hangok elképesztően jól sikerültek. hajóba szállunk, majd jetski-vel megyünk tovább. A felhőkarcoló tetején bespottoljuk az ellenséget , a csapat többi tagja összedolgozva kilövi őket RPG-vel. Ejtőernyővel leugrunk, majd összedől a felhőkarcoló. A látvány eszméletlen! Röviden ennyi lenne a multiplayer bemutató.

Mirror's Edge 2! Frankó bunyóval teli CG, jó kis zenére, ennyi a trailer. Peter Moore kijelenti: Faith visszatér a next-gen generációra a DICE jóvoltából. Éljen!

Peter Moore visszatér a színpadra, elköszön, élvezzük az E3-at.

Gyakorlatilag az EA lefutotta a hivatalos köröket, semmi újat nem mutattak, szinte mindenről tudtunk az Electronic Arts konferencia elött. Röviden összeszedve a játékcímek: Plants vs. Zombies Garden Warfare, Titanfall, Need for Speed: Rivals, Need for Speed film, Dragon Age: Inguisiton, NBA 14, Madden NFL 25, FIFA 14, UFC, Battlefield 4, és a Mirror's Edge 2.

Az Electronic Arts bemutatónak ezennel vége.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=t4nq7e0raPY[/youtube]

Ubisoft Konferencia:

Kis késéssel de elkezdődött az Ubisoft rendezvénye is, valaki gitározik, majd hangosan beszél. Gitárhoz visszatérve, ez már a Rocksmith 2014 bejelentése, a játékról röviden, a játékos különböző kísérő hangszereket választhat, a háttérzenészek a játékoshoz igazodnak. Vélhetően az Xbox One verziót mutatták be.

Aisha Tyler lép a színpadra, köszönti a megjelenteket. 2012 után idén is megkapta a konferencia vezetését.

Nagyon bekezd az Ubisoft, egyből a Splinter Cell: Blacklistet demózzák. Hatalmas singleplayer kampány, még több cooperatív kampányt ígért Aisha, ez lesz az eddigi legjobb Splinter Cell. Gameplay jelenetek váltják egymást. Az előzetesben a single player mellett előkerül a Spies vs. Mercs nevű multiplayer mód is.

Következő a Rayman Legends. Az eredetileg Wii U-ra megjelent játék multiplatform lesz. CG előzetes, új főhősnőnk éppen Rayman segítségére siet: hamisítatlan Rayman-stílus köszön vissza, humorból nem lesz hiány. Közben egy konkrét megjelenési dátum is elhangzik: 2013 Szeptember 3.

The Mighty Quest for Epic Loot-bemutató jön.  A kreatív direktor beszél a játékról: kastélyt kell építenünk, a kincstárat csapdákkal kell megvédenünk a behatolóktól, akik egyébként lehetnek a haverjaink is. Nem ez a spanyol viasz, de attól még érdekelhet néhányakat. A játék jelenleg zárt bétaállapotban leledzik.

South Park!  A Ubisoft által frissen zsákmányolt Obsidian-címből, most egy trailer következik. Stan faterja fingani tanít egy diákot, már ez elmond mindent a játékról és a hangulatról. Rövid trailer lett, többet vártunk!

A kivetítőn a Reflections és az Ivory Tower pletykált címe, a The Crew. Nagyon jól összerakott trailert láthattunk, kiderült, hogy vannak rendőrök is a játékban, több különböző, kaliberű járgánnyal csapathatjuk majd, a tömött városoktól kezdve az országutakon és még amerre eljutunk a játékban. Árkád játéknak tűnik, hasonlóan az NFS-hez. Belső nézet is van a játékban, egy kis fricska az NFS és a Grid fejlesztőinek? :) Live demózás következik, New Yorkban utcáin száguldozunk, a kreatív igazgató elmond még egy két érdekes infót a játékról, mégpedig, hogy hogyan használják ki az új hardverek nyújtotta lehetőségeket. Nyitott világú címet kapunk, teljes szabadság, mi választjuk ki az autónkat, a stílusunkat. Online-persistent ez is, mint az új NFS, láthatatlanul simul be a multi a single-be. Lehet persze egyedül is játszani, de úgy nem az igazi. A The Crew 2014 elején jön PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

Végre váltás, Watch Dogs! A játék senior producere a színpadon  "Mi történne, ha meg tudnál hackelni minden hálózatba kapcsolt kütyüt?" Megtekinthetjük az egyébként korábban kiszivárgott trailert, amit meg kell hagyni, igen jóra sikeredett! Trailer vége, a producer úr nem árult el semmit a játékról, kár!

Just Dance 2014, ismerős Pitbull dallam csendül fel a hangszórókból, kezdődhet a party. Lesznek új játékmodok, és még egyéb el nem árult dolgok. Multiplatform , októberben jön.

Visszatér a Raving Rabbids, a Rabbids Invasion viszont alapvetően egy tévésorozat lesz a Nickelodeonon. Az érdekes benne, hogy interaktív, így játszhatunk miközben megy a sorozat, Xbox One kinect segítségével tudjuk életre kelteni.

És akkor ha kibuliztuk magunkat, visszatérünk egy kis Assassin's Creed IV: Black Flag trailerhez, balhézunk a kocsmában, végzünk a célpontunkkal, meglépünk hajóval, majd tengeri csatával véget is ér a trailer. Aisha nagyokat nyög a videó végén :) A fejlesztés vezetője beszél a tervezésről, majd egy ingame trailerrel távozik. Nem lett valami összefüggő demo, talán a Sony konferencián folytatják. A játék viszont nagyon szép, az előzetes hangulata is nagyon ott van.

Új Trials játék, a Fusion és a Trials Frontier. Több címmel kell számolnunk, persze külön platformra, a Fusion nextgen a Frontier mobil cím.

 Yves Guillemot jött a színpadra köszönetet mondani, talán mindjárt vége az Ubisoft programjának.

Még egy utolsó videó a kivetítőn ami nem más mint a Tom Clancy's The Division ami ezúttal gameplay felvétel, külső nézetű játék, a társadalom egy fertőzés következében összeomlott, a kihalt New Yorkban járunk egy kisebb csapat tagjaként kell túlélnünk. A játékban nem kevés taktikai és szerepjátékos elem van, holografikus kijelzőn matatunk az eszközeink között. A hangulata és a látvány iszonyatosan durva! Online open-world RPG játékról beszélünk, vagyis a fejlesztők így nevezik. PS4-re és Xbox One-ra érkezik.

Ezzel véget is ért az Ubisoft konferenciája, talán az eddigi legjobb, és legtöbbet mutató bemutató volt eddig!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=29uRvifupqQ[/youtube]

 Sony Konferencia:

Elsőként Jack Tretton a SCEA elnöke lépett a színpadra, röviden elmondta mit várható a közeljövőben. Megtudhattuk, hogy a Vitára 84 cím érkezik a következő 1 évben, méghozzá olyanok, mint a Killzone Mercenary, a Counterspy, a Batman: Arkham Origins vagy a Walking Dead. Ráadásul a felújított PS2-es játékokból sem maradnak ki a marokkonzolosok, lesz itt God of War 1-2, Final Fantasy X (és X-2) és még sok egyén nagy cím. A hangsúly a Vita - PS4 együtt élésen van. A Vita után a Microsoftal ellentétben gondoltak a PS3 használókra is, rengedet exkluzív címet fog kapni a konzol. Például a napokban elrajtoló  The Last of Us, majd jön a Rain, a Puppeteer, a Beyond és a Gran Turismo 6. Bemutatták a kötelező Trailereket.

Újabb videó érkezik ami nem más mint a Batman: Arkham Origins bemutatója. Ismerős a játék, szinte minden évben jön Batman rész, Nightfall DLC, 1960-as évek Batman-sorozat skinje - exkluzívan csak PS3-ra.

Andrew House lép a színpadra, az új konzol generációról beszél. Átvezető videó következik, majd utána Andrew már a kezében tartja a közönségnek mutatva az új masinát!

Nagyon hasonlít a gép az Xbox One-ra, trapéz kinézetű és megszokott matt és fényes fekete külső.

01

Nem lesz semmi DRM a PlayStation-ön: ha veszel egy játékot, azt bármikor, bárkivel elcserélheted, eladhatod. Internet kapcsolatra sincs szüksége a használathoz és  az Xbox-al ellentétben 100 $/100€-val kerül majd kevesebbe! Rengeted egyéb szolgáltatás érkezik majd PS4-re, amiből a felhasználók sokat nem fognak észrevenni. Ugorjunk is. Shu Yoshidára beszél a Sony Worldwide Studiostól, jelenleg 30 játék áll fejlesztés alatt, ebből 20-at már az első évben megkapunk. Ez jóval nagyobb szám mint amit a Microsoft előadásán hallottunk. Közben kiderült, a PS4 merevlemeze cserélhető lesz!

Knack! új előzetes, a konzol nyitócím lesz.

NBA 2k14. Eddig is tudtuk, hogy meg fog jelenni a játék az új next gen konzolokon is, viszont csak most láthatjuk mozgásban először! Szintén nyitócím lesz, PS és Xbox One gépekre is. A megjelenés nem titkolt, október 1-jén érkezik.

The Order 1886 A Santa Monica Studio a Ready at Dawn-al karöltve végre játékot is mutatott a tévé után. A program képi világa lenyűgöző, és állítólag tényleg így fest - steampunk világban özönlenek rémek hőseinkre, iszonyatos köd, fény, és árnyékeffektusokkal.

Új Quantic Dream játék! The Dark Sorcerer. Hipnotikus játékmenet egy karizmatikus és jó eséllyel megalomán varázsló, és goblin szolgáját láthatjuk benne, olyan fényeffektusok, és karakterábrázolás között, hogy ilyet se láttunk még soha.

Mad Max videójáték. A renderelt videó jól nézett ki - az Avalonch hozza tető alá majd, kizárólag PS-re! nem biztos, hogy itt a next gen konzolra gondoltak csak :)

Érkezett pár korábban már bemutatásra került exkluzív játék:

Killzone - Shadowfall trailer! Nagyon szép grafikát csavartak ki az új konzolon belőle, a hangok, a látvány is szép. PS4 premierre érkezik.

DriveClub. Őszintén? GranTurismo 5 szint. Biztos valakit meg lehet vele fogni, minket nem győzött meg.

És akkor nFamous: Second Son! ígéretesnek tűnik a játék, talán eddig a legjobban várj cím a Sony előadásán, persze az új konzolon kívül. Eszement játékmenetet várunk majd. Jövő év elején érkezik.

Következnek a független stúdiók, kis és közepes költségvetésű szoftverei.

Első ilyen a Transistor. Ismerős játéknak tűnik, sokat nem is árultak el róla, next gen port, 2014-ben érkezik először PS4-re!

Square Enix! Final Fantasy XV! PS4 exkluzívként kiáltják ki a játékot (mint később megtudtuk, One-ra is érkezik majd). Hangulatos kis trailert láthattunk, szép grafikával. Nagy kár, hogy a trailer nagyrésze mind renderelt jelenet volt, ettől eltekintve várjuk!

Disney! Kingdom Hearts 3 teaser. a közönség hangosan kiabál, tapsol. Kár, hogy keveset mutattak a játékból, kellemes cím lesz.

Visszatér az Ubisoft! Az Assassin's Creed IV után a Watch Dogs trailer is levetítésre kerül.

Előbbi nagy égés lett. A fejlesztő PS4-en játszott a játékkal, miközben a játék fagyott, és milliónyi szaggatást nézhettünk végig a HD streamen. Ciki!

Érkezik a Bethesda! A The Elder Scrolls Online 2014 tavaszán PS4-en lesz elérhető, a béta viszont PS3-on. a vieóban FPS nézetet is láthattunk a játékból, kíváncsian várjuk mit fog nyújtani a játék!

Végül, utolsóként az Activision a színpadon a Sony konferencián. COD nincs, helyette itt van a Hallos srácok által fejlesztett Destiny. Meg kell hagyni érdekes játék lesz, co-operatív képet vetít a játékosok elé, összedolgozás, tárgygyűjtögetés, nagyszerű ötletek!

Ezennel vége is a Sony konferenciának. Nem volt valami meggyőző előadás. Eddig talán az Ubisoft viszi a prímet játékok terén. Az EA nem is vett részt a Sony prezentáción az Activision pedig csak egy címet mutatott be, az sem a COD volt.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DmoZAPDV3ew[/youtube]

A mai napra vége is az előadásoknak!

Írta: Kocsis Bence