egymasnak-fizethetunk-a-jofogason/2015/10/09

Egymásnak fizethetünk a Jófogáson

2015. október 09. Kocsis Bence Külvilág

Elsőként a Jófogás.hu oldalon fizethetnek egyenesen az apróhirdetések feladóinak a magyar vásárlók. Az eBayhez hasonló üzleti modell garanciát is nyújt: a pénzt a fizetési rendszert szolgáltató Barion a sikeres üzlet visszaigazolásáig csak befoglalja a vevő kártyáján.

A 800 ezer regisztrált felhasználóval bíró Jófogás.hu oldalon hamarosan közvetlenül egymás számára indíthatnak fizetést a piactér szereplői, méghozzá kártyadíj levonása nélkül. A rendszer az eladók számára garantálja, hogy a leütött tárgyak ellenértékét a vevő megtéríti, ugyanakkor a vásárlók számára is biztonságosabb lesz. A pénzügyi tranzakciót ugyanis az elszámolási rendszert szolgáltató Barion bonyolítja le, amely az összeget a fizetéskor csak befoglalja a vásárló bankkártyáján. Az áru ellenértéke pedig akkor kerül az eladó számlájára, ha a vevő visszaigazolta, hogy rendben átvette, amit megrendelt.

„Folyamatosan azon dolgozunk, hogy megkönnyítsük a felhasználóink életét, egyszerűbbé tegyük számukra az adásvételt, ezért már eddig is gondolkodtunk hasonló elszámolási rendszer bevezetésén, de nem létezett olyan cég az országban, amelyik ezt szolgáltatni tudta volna. A valódi közösségi gazdaságnak azonban új és innovatív megoldásokra van szüksége, mert a hagyományos fizetési módszerek nem elég gyorsak, és nem bátorítják eléggé sem az eladókat, sem a vásárlókat” – mondja Palocsay-Zubor Géza, a Jófogás.hu ügyvezetője.

zsozso-barionnal-szalad-logoval2

A Barion alig egy hónapja mutatta be új fizetőkapuját, mely lehetővé teszi a közvetlenül egymás felé lebonyolított közösségi tranzakciókat. A rendszerben végrehajtott fizetések biztonságát garantálja, hogy a megadott adatokat kizárólag a Barion kezeli, a Magyar Nemzeti Bank engedélye alapján és felügyelete mellett. Így a vevők kártyaszámát vagy személyes adatait sem az eladók, sem a Jófogás.hu nem ismerik meg. A kényelmet emellett fokozza, hogy a kártyaadatokat csak egyetlen alkalommal kell begépelni, ezután akár egy gombnyomással lehet fizetni a Jófogás alkalmazásán keresztül.

A portál a kártyás fizetési hajlandóság növekedését és több kártyás tranzakciót vár az új rendszertől, amely várhatóan még ebben az élesedik az oldalon.

 

Írta: Kocsis Bence

Hasonló bejegyzések: