gigabyte-brix-gaming-egy-utos-amd-s-brix/2014/01/28

Gigabyte Brix Gaming - Egy ütős AMD-s BRIX

2014. január 28. Herczeg Balázs

A Gigabyte, az egyik vezető gyártó alaplapok és grafikus kártyák gyártásában, ma bemutatta a legújabb Gigabyte Brix szériába tartozó kompakt PC-t, a Gigabyte Brix Gaminget. Brix gépekből már láttunk elég sok Intel Haswell platformra alapozó mini PC-t, de AMD alapokra eddig egyedül a GB-BXA8-5545 épített, ami lássuk be, nem épp egy játék masina. A gépben sajnos "csak" egy Richland APU kapott helyet az A8-5557M személyében, de a gyártó cserébe a gépezetet felszerelte egy AMD Radeon™ R9 M275X dedikált grafikus processzorral, aminek következtében a GIGABYTE BRIX Gaming  meglepően jó teljesítménnyel rendelkezik bármilyen játék alatt, mindezt igen kompakt méretben.

Brix

"A BRIX Gaming egy igazi asztali PC-s élményt nyújt egy igazán kompakt kialakításban, amit a végfelhasználók elvárnak egy Gigabyte Brix modelltől," - Mondta Henry Kao, a Gigabyte alaplapokkal foglakozó részlegének alelnöke - " Izgatottak vagyunk, hogy úgy folytathatjuk az asztali gépek evolúcióját, hogy a kisebb PC dizájnnal nem kell lemondani a teljesítményről."

GIGABYTE BRIX Gaming: Asztali teljesítmény kicsiben

image002A BRIX Gaming kompakt PC méretét úgy kell elképzelni, hogy egy nagyjából tenyérnagyságú gépről beszélünk (59.6mm x 128mm x 115.4mm) amiben egy nagy-teljesítményű AMD A8-5557M Richland APU kapott helyet egy dedikált Radeon™ R9 M275X grafikus processzor társaságában.  A BRIX Gaming ezenkívül támogatja az mSATA SSD-ket, és  2,5 colos SATA HDD-ket is - ideális tárolási hely a legújabb 3D-s játékok tárolására, miközben élvezhetjük az operáció rendszer gyors válaszidejét az SSD-nek hála. A GIGABYTE BRIX Gaming támogatja még rendelkezik Mini DisplayPort-tal és a HDMI-vel is, ami engedélyezi akár két megjelenítő csatlakoztatását is.

A Brix Gaming olyan teljesítményt nyújt, amit egy Full Tower-ben lakó Gaming PC-től lehet elvárni, méghozzá egy sokkal kompaktabb formában. Az eszköz méretéből adódóan ideális kellék LAN rendezvényekre, partikra, és barátokkal való szórakozásra is tökéletes kikapcsolódást biztosít.

AMD Radeon™ R9 M275X

image0042GB GDDR5-ös memóriával felszerelve, az AMD Radeon™ R9 M275X egy diszkrét grafikus processzor ami remek 3D teljesítményt ígér a GPU-igényes játékoknál. Az R9 M275X támogatja a DirectX 11.1-et, Shader Model 5.0-át és az OpenGL 4.1-et. Az  AMD R9 M275X ezenkívül még az OpenCL 1.1-et is támogatja ami extra teljesítményt nyújthat a GPU igényes alkalmazásoknál.

Diszkrét, programozható GPU alkalmazásának köszönhetően a BRIX Gaming ideális lehet a folyamatos processzor-intenzív média szerkesztéshez és kódoló alkalmazásokhoz is. A mai GPU vezérelt alkalmazások már képesek kihasználni a több-magos GPU-k erejét - ez az ami miatt a Brix Gaming teljesen fel van szerelkezve a média szerkesztésre vagy épp a kódoló alkalmazásokra.

image012 image006

Egy rugalmas, kompakt Csináld-Magad PC Kit

image009A BRIX Gaming egy csináld-magad PC kit-ként kerül eladásra, beépített mini PCIe WiFi modullal, mindössze csak egy SO-DIMM (notebook) memóriára és egy vagy több szabadon választott mSATA SSD-re vagy 2,5 colos HDD-re van szükségünk. A Brix Gaming a csináld magad elvre támaszkodik, választást adva a felhasználóknak arra hogy milyen tárolóeszközt és memóriát alkalmaznak a rendszerbe, sőt az operációs rendszert is a végfelhasználók választják.

USB 3.0 és hálózati csatlakozás:

A GIGABYTE BRIX Gaming négy darab integrált USB 3.0 porttal van felszerelve (2 elől, 2 hátul), ezzel lehetőséget biztosítva a perifériák, tárhelyek és egyéb eszközök beszerelésére. Azonkívül, hogy Gigabites Ethernet csatlakozó is helyet kapott a gépen, a Gigabyte Brix Gaming tartalmaz egy mini PCIe modult is, ami  IEEE 802.11 a/b/g/n/ac  vezeték nélküli (Wi-Fi) kapcsolatot biztosít és a legújabb Bluetooth 4.0-nak hála kis fogyasztású Bluetooth eszközöket és perifériákat is tudunk csatlakoztatni, sőt még a mobilunkat is társíthatjuk a PC-vel.

VESA támogatás:

image011VESA készlettel felszerelve, a BRIX Gaming  könnyedén felszerelhető  a monitorunk vagy HDTV-n hátuljára, ezzel teljesen eltüntetve a gépet a látómezőből. Ez egy egyszerű és elegáns megoldás arra, hogy a VESA-kompatibilis megjelenítőnket vagy TV-nket egy teljes funkciójú PC-vé varázsoljuk.

További információ az alábbi weboldalon olvasható: http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4930#ov

Írta: Herczeg Balázs

Főszerkesztő-helyettes, hardver teszter