heroes-of-the-storm-hostipusok/2016/03/21

Heroes of the Storm, Hőstípusok

2016. március 21. Teszt Trefi

A játékban, mint már az első cikkben említettem a hősök négy class-ra (típusra) oszlanak. Általában egy csapat egy tankból, egy supportból, egy specialistből és két assassinból áll (ezek persze kicsit módosulhatnak pályától függően). Fontos megjegyezni, hogy minden classnak jelentős szerepe van a játékban.

Lássuk őket!

classes

Assassin

assassin

Az ilyen típusú hősöknek nagy az alap damage-ük (sebzésük), viszont kisebb HP-jük, (életük) van. A játék során a dolguk ’annyi’, hogy a teamfightok (csapatharcok) közben az alacsonyabb életűekre fókuszáljanak (általában ez a support, vagy pedig egy másik assassin). Megfontolt döntéseket kell meghozni vele, igen rövid idő leforgása alatt, mikor éri kockáztatni, mikor nem. Megfelelően kell helyezkedni, úgy, hogy a support tudjon healelni (életet tölteni neked), és tudd támadni a megfelő célpontot, s ne te legyél célpont. Azoknak ajánlom, akik gyorsan tudnak reagálni dolgokra és felmérni a terepet (és szeretnek bikásakat ütni).

Warrior

IconWarrior

Ez a típusú hős gyakoribb nevén: tank arról híres, hogy irdatlan mennyiségű HP-val rendelkezik. Ő az aki megkezdi a fightokat (csatákat), és felfogja a sebzéseket. Ezzel a class-szal is okosan kell bánni, megfigyelni mikor kell bemenni a harc közepére. A dolga az is, hogy megvédje a csapat többi tagját akár halálával is! Ha nem jól időzít, akkor egy egész teamfight-ot is bukhattok miatta. Azoknak ajánlom, akik nem csak magukra gondolnak, hanem a csapat többi tagjára is figyelnek (nem mintha ez ne vonatkozna a csapat többi tagjára is!).

Support

support

A számomra legközelebb álló class, akinek átlagos (néha kisebb/néha nagyobb) HP-ja és gyenge sebzése van. Aki jártas angolból könnyen kitalálhatta, hogy nincs más szerepe, minthogy támogassa a csapatot elsősorban healelje. A papíron egyszerű, de a gyakorlatban néha igencsak nehéz a feladata (főleg, ha a csapattársaid nem hoznak jó döntéseket). Készülj fel, ha ez lesz a hozzád legközelebb eső class, arra, hogy mindig te lesz a hibás! A lényeg, hogy kitartónak és, ha lehet így fogalmazni ’csapat centrikusnak’ kell lenned, ha ezt a posztot választod.


Specialist

IconSpecialist

Az ilyen típusú hősöknek az a szerepük, hogy minél hamarabb lerombolják az ellenséges épületeket. A feladatuk az is, hogy a mercenary camp-eket kiszedjék, és velük együtt ’push-olják’ (előre törjék) az adott lane-t. De ne feledd, te is a csapat része vagy! Vannak esetek, amikor jobb a csapattal együtt maradni, mint segíteni az egyik ösvényt. Azoknak ajánlom, akik jól átlátják az egész pályát, és tudják, mikor kell visszavonulni, illetve mikor támadni.

 

Miután kiválasztottad a számodra legközelebb álló hős típust és azon belül is pár hőst, és sokat gyakorolsz velük, akkor válik a játék igazán élvezhetővé!

Írta: Teszt Trefi