hyper-612-ver-2-amikor-szukseg-van-ra/2014/09/30

Hyper 612 ver. 2: Amikor szükség van rá

2014. szeptember 30. Kocsis Bence

A Cooler Master, a mai napon bemutatja a legújabb tagját a méltán népszerű Hyper családnak, a Hyper 612 ver.2-t. A Hyper sorozatú hűtők az agresszív ár/teljesítmény arányról ismertek, és ez teszi a világ egyik legnépszerűbb hűtő családjává a világon.

A Cooler Master Hyper 612 ver. 2 a sokoldalúság figyelembe vételével lett kifejlesztve. Akár teljesen csendes, passzív üzemmódban is használható. A szabadalmaztatott eljárások, mint a CDC és X-Vent, amelyek segítenek elérni az extrém alacsony hőmérsékletet. A CDC vagy Continuous Direct Contact egy a Cooler Master által kifejlesztett technológia, amely tökéletesíti a kapcsolatot a CPU és a hőcsövek között. Ez a javított kapcsolat jobb hőelvezetést tesz lehetővé, így javítva a hűtő teljesítményét.

evo_212

A másik ok amiért a Hyper 612 ver. 2 tökéletesen alkalmas halk hűtésre, az X-Vent technológia használata. Ez a technológia job légáramlást biztosít egyszerűen úgy, hogy megfelelő szögben helyezkednek el a légrések. A Cooler Master 95W-os CPU teljesítményig (például Core i5) a Hyper 612 ver. 2 esetében a passzív üzemmódot javasolja.

A már említett technológiák mellett, amelyek már eleve javítják a teljesítményét a Hyper 612 ver. 2-nek, van még pár, amelyek segítségével nagy teljesítményre képes. A legfontosabb ilyen, hogy a dobozban lévő PWM ventilátor mellé egy plusz is szerelhető. így akár egy kétventilátoros rendszer is üzembe helyezhető. Az átlagon felüli hűtőbordák közötti távolsággal, a speciálisan képzett hűtőbordákkal és a két ventilátor felszerelési lehetőséggel elérhető légáramlás és hűtés kiemelkedővé teszi a kategóriájában, folyamatosan és maximálisan hűvösen tartja a CPU-t.

hyperx 612_01

A Hyper 612 ver. 2 egy változatos hűtő, amelyet az alábbi funkciók tesznek erőssé:

  • Két különböző ventilátor felfogatási mód (műanyag kapocs, vagy drót kapocs)
  • Négy vibrációcsillapító gumi
  • Speciális dizájn a memóriák zavarásának elkerülésére
  • Egyszerű felfogatási folyamat

Mindezek a tulajdonságok teszik a Hyper 612 ver. 2-t a tökéletes megoldássá minden körülmények között.

A Hyper 612 ver. 2 szeptemberben jelenik meg az európai piacon. Az ár és az elérhetőség régiónként változhat. A várható végfelhasználói ára 12 900- bruttó körül várható.

Írta: Kocsis Bence