ilyen-a-calyos-ventilator-nelkuli-hazai/2016/12/19

Ilyen a Calyos ventilátor nélküli háza

2016. december 19. Ficsor Tamás Gépház hírek

Idén nyáron került bemutatásra a Streacom DB4-es alumínium háza, mely ventilátor nélküli, azaz passzív hűtéssel rendelkezik. A mini-ITX konfigra épülő ház maximum 110 W TDP értékű CPU-t tud hűteni. A CPU-ról 4 db 6 mm-es hő cső szállítja el a hőt, amik közvetlenül a ház egyik alumínium oldalára tapadva kapják a hűtést.

db4-featured

A Calyos megoldása nagyon hasonló ehhez, de a nagy különbség az, hogy az NGS Cube egy komplett konfigurációként érkezik.

A Clayos nem annyira ismert márka a gamer világban. A gyártó mesteri módon tudja alkalmazni a hő csöveken alapuló passzív hűtőrendszereket. Az egyszerű viszont annál elegánsabb kocka kinézetű NGS Cube belsejében hőcsövek rendszere kúszík, amik a ház alumínium falával közvetlenül érintkeznek. Így képes a rendszer akár 200 W-os CPU-t is kordában tartani.

6fca5a5a075c

Egyelőre túl sok infó nem áll rendelkezésre. Annyi biztos, hogy a mini-ITX méretű ASUS Z170I Pro Gaming alaplapban egy négymagos 65 W TDP-s Intel CPU lapul, alatta pedig egy Zotac GeForce GTX 1060 Mini foglal helyet.

851cfe4d9296

Bővebb információt a 2017-es Las Vegas-i CES rendezvényen fogunk kapni.

Írta: Ficsor Tamás