Irány a világbajnoki cím – F1 2018 teszt


Elérkezett augusztus közepe ami egyúttal nem csak a nyár végének a közeledtét jelenti, hanem azt is, hogy ideje belevessük magunkat az idei év hivatalos F1-es játékba ami már sorozatban harmadjára jelenik meg még a nyár folyamán. A Codemasters idén már a kilencedik alkalommal hozta el nekünk a száguldó cirkusz aktuális évadának feldolgozását, igaz a legelső verzió még csak PSP-re és Wii-re készült el. Hogy milyen lett az idei feldolgozás? Tesztünk során megpróbálunk mindenre részletesen kitérni.
Az F1-et mint sportot gondolom senkinek sem kell bemutatnom, hisz mindenki tudja miről van szó, az autósport legjobbjait felvonultató sorozatot millióan nézik és követik hétről hétre, hónapról hónapra mint a TV képernyők előtt mint kint a versenypályákon így szinte mindannyiunknak átfutott már az agyán milyen is lehet egy igazi forma-1-es pilótának lenni. A Codemasters erősen ráfeküdt erre az irányra az elmúlt 1-2 évben és számos extrával próbálja feldobni a játékot mind a versenypályán, mind azon kívül.
Az F1 2017 jól teljesített tavaly mint a játékosok körében mint a tesztelőknél (köztük nálunk is) így ezúttal is kíváncsian vártuk idén milyen pluszt tartogat a számunkra, hisz minden évben volt valami aprócska újítás aminek köszönhetően évről-évre kijelenthettük, hogy az a legjobb Codemasters által készített F1-es játék. Az előzetes trailerek, illetve gameplayek alapján az idei rész is nagyon jónak ígérkezett és hogy tényleg az lett-e azt most még nem lövöm le, majd a teszt végén kiderül.


A játékot elindítva a korábbi évekből megszokott oldalra lapozós menüvel találjuk szembe magunkat fölötte javarészt ingame képekkel és azt kell, hogy mondjam hogy ez még mindig nagyon jól néz ki hisz még letisztultabb, még szebb lett a tavalyi évhez képest. A 6 játékmód ami közül választhatunk a már korábbi évekből jól megszokott Grand Prix, Multiplayer, Time Trial, Championships, Carrier és Event. Az F1 2018 természetesen hűen reprezentálja az idei évre bevezetett szabálymódosításokat, valamint a Liberty Media által végrehajtott arculatváltás is jelen van a játékban. Így természetesen van halo is a kocsikon, melynek a szem előtt lévő része ráadásul ki is kapcsolható amennyiben valakit zavarna. Megkapta a játék az új F1-es lógókat is, a pályákon is újak a reklámtáblák, illetve a bevezetők és az intro is megkapta a hivatalos főcímdalt így tényleg olyan mintha csak a TV előtt ülnénk.

Grand Prix
A versenyhétvége módban ahogy a neve is sugallja egy F1-es versenyhétvégét tolhatunk végig modern vagy klasszikus autókkal. Mi választhatjuk ki melyik autóval szeretnénk menni, melyik pályán (pár pályának van alternatív útvonala is) illetve milyen körülmények között. Beállíthatjuk milyen legyen az időjárás, milyen hosszúak legyenek a versenyek, legyen-e törés, egyszóval mindent amit csak el tudunk képzelni.


Carrier
A karrier módban a saját karakterünkkel tolhatjuk végig az idei szezon mind a 20 futamát és törthetünk a csúcsra. A kezdés előtt kiválaszthatjuk az általunk preferált csapatot majd, hogy azon csapat mely pilótájával szeretnénk csapattársak lenni. Minél erősebb csapatot választunk magunknak annál nagyobbak az elvárások is ezzel érdemes tisztában lenni. A szabadedzésektől kezdve az egész hétvégét végig játszhatjuk pont mint a valóságban. A szabadedzések alatt különféle feladatokat kapunk, melyeket teljesítve pontokat kaphatunk és melyeket felhasználhatunk különböző fejlesztésekre. Ez a rendszer a tavalyi évben debütált ezt is sikerült tovább finomítani, hogy még motiválóbb és használhatóbb legyen a rendszer. A részletes beállítási lehetőség természetesen itt is a rendelkezésünkre áll, beállíthatjuk, hogy milyen hosszú versenyeket akarunk futni, milyen versenykörülmények között. Minden pályára gurulást követően várnak a garázs előtt egy mikrofonnal és egy kamerával felszerelkezve, hogy első kézből tudják meg a véleményünket. Minden kérdésre 10 másodpercünk van válaszolni és érdemes jól meggondolni mit válaszolunk mert az kihathat a csapat további munkájára, sőt akár a későbbi karrierünkre is. A „jó” válaszokért pedig extra pontokat vagy jutalmakat kaphatunk.


Championships
Ebben a játékmódban különféle minibajnokságok közül válogathatunk melyek között vannak modern, illetve régi kocsikkal lévő versenyek is. Van ami csak egy-egy futamos kihívás és van olyan is ami egy komplett minibajnokság több futammal, akár az idei összes pályával.

Time Trial
Verseny az idővel játékmód, hisz ennek a módnak az a lényege, hogy minél gyorsabban körbe érjünk az adott pályán az adott kocsival (itt is válaszhatunk modern, illetve klasszikusok között). Lehetőségünk van továbbá azt is kiválasztani, hogy milyen körülmények között szeretnénk a pályára gurulni.


Multiplayer
A többjátékod mód eddig is fontos szerepet kapott az F1-es játékokban, hisz itt mérhetjük csak igazán össze a tudásunkat a többi játékossal szerte a világon. Pláne most, hogy a Liberty Media rájött, hogy milyen lehetőségek vannak ez eSport-ban és elindította a hivatalos virtuális világbajnokságot az F1-es csapatok közreműködésével (kivéve ugye a Ferrari). Persze, hogy oda bárki is bekerüljön nagyon hosszú út vezet és rengeteg gyakorlást igényel a játék. Ez a mód is kapott bőven fejlesztést, mivel megjelent a rangrendszer a játékban. A három játékmód ami közül választhatunk:
Ranked: más játékokhoz hasonlóan, rangunkhoz közel álló ellenfelek ellen játszhatunk, a teljesítményünk befolyásolja a későbbi rangunkat.
Unranked: az előzőnek az ellentétje, az itt futott versenyek nem számítanak bele a rangunkba.
Online Championship: teljes szezon teljesítése barátokkal, illetve ismeretlenekkel.
A rang és a safety rating figyelembe veszi, hogy hogyan teljesítettél az elmúlt versenyeken, illetve ezek mennyire voltak „tiszta” versenyek. Ha korrektül játszunk és nem lökünk ki másokat, akkor mi is korábban korrekt emberekkel kerülünk össze. Ez a rendszer már régóta hiányzott a hivatalos F1-es játékokból, hisz semmi sem garantálta, hogy nem fogunk ki egy közveszélyes őrültet a következő online versenyünkön, ami sokakat eltántoríthat az online versenyzés világából.


Grafika
A játék grafikus motorja immár harmadik éve az EGO Engine 4.0 így nagy változást ezen a téren se számíthatunk. A szokásos finomítgatást megkapta idén is a játék, de ezt az átlagjátékos aligha veszi észre. A valósághű grafikától azért továbbra is messze állunk, de ezt leszámítva rendben van ez a terület is.

Fizika
A fizikán is finomítottak egy kicsit, de továbbra is az árkád irány dominál. Igazi autószimulátort nem is várhatunk el a Codemasters-től, hisz a célközönség nem csak a hardcore szimulátoros réteg, hanem az egyszerű casual player is. Azért messze nem annyira könnyű az autókat irányítani mint a korábbi részekben, hisz próbálnak azért belevinni minél több realitást a fejlesztők így vigyázni kell a füves részekre, a kerékvetőkre illetve a hirtelen kormánymozdulatokra is. Kikapcsolt segédletekkel pedig még a vállalkozó kedvűek is megtalálhatják a számukra megfelelő kihívást a játékban.


Hangok
Kényes oldala ez az F1-nek, mivel akik régebb óta követik a sorozatot azok hallhatták milyen egy V8-as vagy egy V10-es hangja. Folytonos beszédtéma, hogy milyen rossz a mostani V6-osok hangja, ez nem is az igazi F1, stb. stb. Pont ugyan ezt az állapotot tükrözi a játék is, hisz míg a modern autókkal versenyezve a hangokat már megszokhattuk, addig egy-egy klasszikus autóval való versenyzés első száz métere után ismét eszünkbe jut, hogy ez az igazi F1. Nagyon jól sikerül ez a rész.


De, hogy pontosan milyen klasszikus autók kerültek be az idei részbe? Íme a teljes lista a kocsikkal:
Új klasszikus kocsik:
1972 Lotus 72D
1976 Ferrari 312 T2
1976 McLaren M23D
1978 Lotus 79
1979 Ferrari 312 T4
1982 McLaren MP4/1B
Klasszikus kocsik az F1 2017-ből:
2010 Red Bull RB6
2008 McLaren MP4-23
2007 Ferrari F 2007
2006 Renault R26
2004 Ferrari F2004
2002 Ferrari F2002
1998 McLaren MP4-13
1996 Williams FW18
1995 Ferrari 412T2
1992 Williams FW14
1991 McLaren MP4/6
1988 McLaren MP4/4
Headline Edition DLC kocsik:
2009 Brawn BGP-001
2003 Williams FW25

Hogy összességében mit nyújt az F1 2018? Mindazt amit a tavalyi kiadás, csak épp tovább fejlesztve, finomítva, az idei szabályrendszerrel és az új arculattal. Akik már játszottak a korábbi epizódokkal azokat biztosan nem éri semmiféle meglepetés és azt kapják amire számítanak. A Codemasters is azt az elvet követi, hogy ami alapjaiban bevált azon ne változtass, maximum csak azt fejleszd tovább. Aki ilyen szemlélettel vág bele az F1 2018-ba az biztosan nem fog csalódni, aki pedig még nem játszott a sorozattal annak ez az egyik legjobb alkalom, hogy kipróbálja. A klasszikus autók ezúttal is nagyon jók lettek, a hangok szintén nagyon jók és a karrier rendszer is jobb lett mint az előző években. Egy szóval idén is elmondható az amit még a teszt elején említettem: az F1 2018 az eddig legteljesebb és legsokoldalúbb hivatalos F1-es játék amit a Codemasters készített. Az F1 2018 augusztus 24-től megvásárolható PC, Xbox One, illetve PS4 platformokra.

.

Grafika 85%
Hangok 90%
Játékélmény 90%
Szavatosság 85%
Final Thoughts

Akik eddig is szerették a sorozatot azok biztosan nem fognak csalódni, akik pedig még nem próbálták azoknak mindenképp ajánlott!

Overall Score 87%
Readers Rating
0 votes
0