itt-az-asus-rog-claymore-billentyuzet/2016/11/09

Itt az ASUS ROG Claymore billentyűzet

2016. november 09. Ficsor Tamás Periféria hírek

Majdnem egy hónapja számoltunk be az ASUS felső kategóriába szánt gamer billentyűzetről. Az ASUS ma jelentette be ROG Claymore és ROG Claymore Core mechanikus klaviatúrákat az egresszív külső mellett sok újdonságot is rejt magában.

1478636275255

A Claymore a világ első olyan RGB-s billentyűzete, ami levehető numerikus résszel rendelkezik. Ennek az új megoldásnak köszönhetően a kényelem szempontjából jobb vagy bal oldalra is helyezhető, de a LAN Party-ra való járást is megkönnyíti. A nagyszerű kinézetért az alumínium váz felelős, melybe a ROG termékek maya motívumai vannak vájva. A billentyűzet német minőségű Cherry MX kapcsolókkal van felszerelve, azok körül is az RGB megoldásokkal. Kapcsoló fajták közül  Red, Blue, Brown és Dark-al szerelt Claymore-ok lesznek kaphatók. Minden kapcsolóra szabadon beállíthatók makrók, illetve színárnyalatok.

1478635012572 1478635011113
-

Az újdonság másik nagy újítása az ASUS Aura Sync segítségével valósul meg. A szoftvernek hála összeköthetjük  az alaplap, videókártya, egér és ház világítását, hogy ezek egyszerre, egy időben ússzanak a megadott fényhatásban. A billentyűzet 9 féle világítási móddal rendelkezik (pl: statikus, hullám, lélegző, szivárvány). Az újdonság beépített memóriával rendelkezik, ami akár 6 profil beállításait képes eltárolni. A billentyűzet hátulja is agresszívra sikerült, amire óriási gumitalpakat helyeztek. Levehető USB 2.0-án keresztül kommunikál 1000 Hz-es frekvencián.

1478636537397

A Claymore két verzióban lesz elérhető, amik közül a Core változathoz tartozik a levehető numerikus rész.  A Claymore billentyűzetek jövőhéttől válnak elérhetővé 140 euró környékén, valószínűleg a Core magasabb árazást kap.

További információkért látogass el a gyártó weboldalára.

[youtube]

[/youtube]

Írta: Ficsor Tamás

Hasonló bejegyzések: