juliusban-jelentosen-csokkennek-a-grafikus-kartyak-arai/2018/07/02

Júliusban jelentősen csökkennek a grafikus kártyák árai

2018. július 02. Kocsis Bence

A kriptovaluta bányászat visszaesése komolyan visszafogta a grafikus kártyák iránti keresletet, melynek eredményeképp a beszállítók azt tervezik, hogy az árak csökkentésével söprik ki a készleteket. A források szerint a grafikus kártyák árai várhatóan 20%-al csökkennek július hónapban.

Jelenleg több millió grafikus kártya hever a raktárakban, emellett az NVIDIA körülbelül 1 millió GPU-ja vár arra, hogy beépítsék őket különféle grafikus kártyákba. Az árcsökkenésre azért is rá vannak kényszerítve a gyártók, mert várhatóan  - a következő időszakban - komoly mennyiségű bányász kártyától válnak meg majd a tulajdonosok, így próbálnak versenyre kelni a használt modellek ellen. Ez annyit jelent, hogy egy GTX 1080 ti modellért akár 50 ezer forinttal kevesebbet, vagy egy GTX 1070 Ti modellért 35 ezer forinttal kevesebbet kérhetnek el a boltokban.

Az NVIDIA következő generációs GPU-ja ennek eredményeképp várhatóan a negyedik negyedévben fog csak érkezni, de legkorábban csak akkor, mikor a jelenlegi készletek egy biztonságos szintre csökkennek.

forrás: digitimes.com

Írta: Kocsis Bence