junius-elejen-erkezik-az-amd-vega/2017/05/16

Június elején érkezik az AMD Vega

2017. május 16. Kocsis Bence

Nagyon úgy fest a helyzet, hogy a május végi Computex után az AMD piacra is dobja új RX Vega videókártyáját. Ez a nap a hírek szerint június 5. lehet.

A korábbiakban már beszámoltunk arról, hogy 3 modellt emlegetnek. Az RX Vega sorozat belépő modelljének az RX Vega Core névre hallgató grafikus kártyát szánja a gyártó, mely 399 dolláros árával a Geforce GTX 1070 versenytársa lehet. Az aranyközépút az RX Vega Eclipse lesz, a maga 499 dolláros árával és a Geforce GTX 1080-al szeretnék versenyeztetni. 599 dollárért érkezhet majd az RX Vega Nova, mellyel az AMD a Geforce GTX 1080 Ti-t szeretné kilökni a nyeregből.

A CompuBench adatbázisában feltűnt egy modell, mely 4096 stream processzorral rendelkezik, a GPU órajele 1600 Mhz és 16 GB HBM2 típusú RAM került rá. Ez a modell minden bizonnyal a legerősebb Vega , a Nova lesz.

Ami a megjelenési dátumot illeti, ez a nap nem mindenki számára lesz nagy nap, ugyanis a hírek szerint a HBM2 ellátottság miatt nagyon korlátozott lesz az a videókártya mennyiség, ami az említett hétfői napon a boltok polvaira kerül.

AMD Vega Prototyp Bildquelle Pauls Hardware  

Írta: Kocsis Bence