Kihagyhatatlan – Corsair MM800C RGB Polaris egérpad teszt


Az egyik, ha nem a legfelkapottabb trend az IT piacon az RGB, amit szó szerint mindenhova beintegráltak már. Kezdve az egerektől a billentyűzeteken át most már az egérpad, a monitor, a fejhallgató tartó, de még a bögre tartó is fényárban úszik. A hardver elemekről még nem is beszéltem. Túlzásnak tűnhet ez a laikusoknak, de, ha jobban megnézzük, akkor rájövünk, hogy valójában ez nagyszerű. Elég, ha csak azt nézzük, hogy ha már van egy RGB egér és egy RGB billentyűzet ugyanattól a márkától és annak van egy RGB egérpadja, ami nem is olyan drága akkor simán megéri rá beruházni, főleg úgy, hogy mindhárom perifériának ugyan az a szoftvere, ami azt jelenti, hogy az effektek szinkronba vannak. Vizsgáljuk meg ezt közelebbről.

Csomagolás:

A Corsair MM800 egérpadjából kétfajta verzió létezik. Az első 2016 novemberében jelent meg, a másik pedig 2017 júniusában. A kettő közötti különbség a felületi minőségben rejlik. Míg az előbbi durvább, úgy az újabb puhább felülettel bír. A doboz a gyártóhoz méltó stílust kapta. Mivel az egérpadot nem lehet összehajtani, mint bármelyik más nonLED-es kiegészítőt, így elég nagy, de vékony is a csomagolás. Mindenhol a termék extrái olvashatók. A dobozt kinyitva látjuk, hogy a pad szépen körül van védve. A terméken kívül még találunk egy garancia levelet, egy használati utasítást és még egy kis olvasmányt.

Külső, belső:

Véleményem szerint perifériának nevezhető a termék, hisz „adatokat”, azaz színeket tudunk megjeleníteni többféle témában, ráadásul az egér mozgását, vagyis a kurzor helyének az adataid segíti bevinni, tehát ne lepődjünk meg, ha később is így hívom.

A Polaris külsejéről nem sok minden mondható el, hisz egy nagyon egyszerű dolog. A 350 mm x 260 mm-es felületű és 5 mm vastag termék alapjában véve fekete. A felső rész kissé kinyúlik, kb. 2 cm-el, ezzel is adva neki valami dizájnt.  Mint már említettem ez a verzió a Cloth kiadás vagyis az egér teflon talpai sima és puha felületű textilen csúsznak. A kinyúló felső részt ellátták a CUE szoftverben is látható háromszöges alakokkal, amik fényes felületet kaptak. Ez leginkább a por miatt nem volt egy jó ötlet.

Az egérpad felső és alsó pereme is fényes műanyagból van. A két perem között körbe a pad oldalán húzódnak a LED zónák. Pontosabban nem körben ugyanis a kinyúló felső oldal nem világít.

A padot megfordítva látjuk a teljes gumis talpat. Hátul, ahol az 1,8 m hosszú, szövet borítású USB kábel indul egy kis kb. 2 cm magas és 6 cm széles kitüremkedés helyezkedik el, ahova egy plusz USB port tettek.

Szoftver:

Az egérpadhoz a Corsair Utility Engine, azaz a CUE szoftver kell. A teszt alatt a 2.22.83. verzió volt fent. A program kezelése egyszerű és nagyszerű. A fő képernyőn látjuk a használt perifériáinkat és pár demót pl: az ST100 RGB fejhallgató tartóét. A padot kiválasztva a profil váltó alatt csak egy opció van a testre szabásra, ami nem más, mint a fényeffektek. Összese 15 zóna található az egérpad körül, melyek színét egyenként is beállíthatjuk, de pompás effektek is bekapcsolhatók. Ilyen pl. Spiral Rainbow, Rainbow Wave, Visor, Pulse, Shift.

Ha több RGB-s Corsair perifériánk van akkor lehetőség van rá, hogy szinkronba hozzuk azok világítását. A Lighting Effects módban van ezt az opciót bekapcsolni, ahol a fentebb is említett effektek választhatók ki.

Tapasztalat, vélemény:

A használat során nagyon meg voltam elégedve a termékkel. A minőségben csak bízni lehet, hisz Corsair. A gumis talp maximálisan a helyén tartja a padot. A teszt alatt egy Corsair M65 Pro RGB egérrel használtam a padot. Játékok és “multitasking” alatt sem találkoztam semmiféle problémával.

Ami fényeket illeti az egyszerűen nagyszerű. Ha Corsair pártiak vagyunk és már rendelkezünk egy billentyűzettel és egérrel, amik RGB-sek akkor kihagyhatatlan ez a termék. A Lighting Effects módban teljesen összhangban vannak a perifériák fényei. Ezt a legjobban a Visor, a Color Pulse és Color Wave módban tapasztalhatjuk meg. A fények simán és egyenletesen mozognak. A szoftverben 4 fényerősség állítható a csúszkán plusz ki is kapcsolhatjuk.

A MM800C RGB Polaris egérpad kb. 20 ezer forintért vásárolható meg. Véleményem szerint az RGB és Corsair fanoknak szinte kötelező vétel.